Az 5 legnépszerűbb hazai munkahely

1. LogMeIn az Andrássy úton A LogMeIn azon magyar startup-vállalkozások egyike, amely a globális erőtérben is jelentős karriert futott be. A technológiai vállalatok Magyarországon is sikertörténeteket írhatnak, főként ha egy kockázati tőke-társaság a hónuk alá nyúl. Bár a távvezérlésre, fájlmegosztásra, rendszerfelügyeletre szakosodott LogMeIn cégközpontja Bostonban található, fejlesztőrészlegüket egy különleges budapesti épületkomplexumban alakították ki 2009-ben. Az […]

1. LogMeIn az Andrássy úton

A LogMeIn azon magyar startup-vállalkozások egyike, amely a globális erőtérben is jelentős karriert futott be. A technológiai vállalatok Magyarországon is sikertörténeteket írhatnak, főként ha egy kockázati tőke-társaság a hónuk alá nyúl. Bár a távvezérlésre, fájlmegosztásra, rendszerfelügyeletre szakosodott LogMeIn cégközpontja Bostonban található, fejlesztőrészlegüket egy különleges budapesti épületkomplexumban alakították ki 2009-ben. Az Andrássy út-Káldy Gyula utca-Paulay Ede utca határolta Andrássy Palace ugyanis a sugárút felől egy gyönyörű neoreneszánsz épület, míg a Paulay utcai traktus egy Erick von Egeraat által tervezett irodaház. A kétarcú épület meglepően egységes hatást mutat, odabent szinte észre sem vesszük, amint száz évet ugrunk az időben. A méretek is lenyűgözőek: 4 emelet, 3200 m2 és 230 munkatárs. A patinás tereket az Y-generáció lendülete hatja át.

2. Avis Budget a Green House-ban

Az Avis Budget Group BSC idén márciusban költözött a Váci úti irodafolyosó környezetében található Green House-ba, ahol három szinten 7200 m2-nyi területet vett birtokba. A közösségi terek és a munkaállomások tervezése, valamint megvalósítása az Y-generáció összes igényét kielégíti, miközben egy igazi 21. századi irodatér és egy versenyképes munkahelyi kultúra jött létre. A cég a világ egyik legnagyobb autókölcsönző vállalatának szolgáltató központjaként 2004-től végez üzleti támogatói tevékenységet az Avis és a Budget leányvállalatai számára. A jelenleg több mint 600 főt foglalkoztató társaság 10 nyelven támogatja a vállalat EMEA régiójának működését.

3. XAPT a BudaWestben

A hazai központú XAPT idén februárban költözött a BudaWest Irodaházba. A cég a Microsoft Dynamics vállalatirányítási megoldások piacvezető szállítója Magyarországon, a kelet-közép európai régióban és világszerte pedig egyike a legnagyobbaknak. A közel 1500 négyzetméteres budapesti irodában naponta átlagosan 100-120 munkatárs dolgozik. Az új trendeknek megfelelően a munkaállomások és a közösségi terek egészséges egyensúlyát tudatosan teremtették meg, miközben otthonos elegancia és minimalizmus jellemzi a cégközpontot.

4. SAP a Graphisoft Irodaparkban

A SAP Hungary Kft. 8800 négyzetméteres négyszintes központjának – ahol mintegy 500 munkatárs dolgozik – már a környezete is pompás: itt-ott elszórt alakzatban emberléptékű irodaházak parkosított környezetben. A Duna a közelben hömpölyög, miközben nyugalom honol és nem egy autósztráda teljes forgalma zúdul el az ablakok alatt. Az egykori óbudai gázgyár területén kialakított Graphisoft Parkban 12 különböző méretű irodaház található, ahol zömében információtechnológiai és biotechnológiai cégek irodái és laboratóriumai találhatók. A SAP az irodaházát 2005-ben vette birtokba, és olyan munkakultúra jelenik meg a falai között, amelyre csak a Google-irodákban találhatunk méltó példákat. A SAP világszerte közel 65 ezer embert foglalkoztat. A budapesti cégnél kapott helyett az üzleti szoftvercég 14 globális fejlesztőközpontjainak egyike, illetve a főként német nyelvterületű országok ügyféltámogatását ellátó regionális központ is.

5. Distinction a LOFFICE-ban

A mobilalkalmazásokat fejlesztő Distinction Kft. magyar startup-vállalkozás a Rákóczi térnél egy igazi – kb. 250 m2-es – loftirodában rendezkedett be. A cég hamisítatlan hazai startup-vállalkozás, amely már a nemzetközi piacon is jelen van, és többek között olyan partnerekkel rendelkeznek, mint a Red Bull, a Nokia vagy éppen az Audi. Ha meghalljuk azt a szót, hogy startup, mindig lendületes, fiatalos hangulatra asszociálunk, ahol Y-generációs, szabadelvű, mobilis, nyitott fiatalemberekre bukkanhatunk. Ezúttal sem történt ez másként, hiszen miután belépünk a  régi patinás bérházba, oázisként ragyog a belváros közepén egy kis kert, ahonnan nyílik a Distinction cégközpontja is.

 

+++

További fantasztikus irodákat nézegethet Az Év Irodája verseny honlapján.
 

SOCIAL BOX