A Google újabb kis csóró irodája

A Jump Studios londoni építésziroda tervei alapján kialakított madridi iroda bár nem annyira extravagáns, mint a Google más központjai a világ számos pontján, azért ötlet, pénz és innováció bőven van a spanyol fővárosban is. A globális internetóriás Madrid egyik legmenőbb kereskedelmi épületében, a Torre Picassóban bérel két szintet. A felhőkarcoló 157 méter magas és 43 […]

A Jump Studios londoni építésziroda tervei alapján kialakított madridi iroda bár nem annyira extravagáns, mint a Google más központjai a világ számos pontján, azért ötlet, pénz és innováció bőven van a spanyol fővárosban is. A globális internetóriás Madrid egyik legmenőbb kereskedelmi épületében, a Torre Picassóban bérel két szintet. A felhőkarcoló 157 méter magas és 43 emelettel rendelkezik, egészen 2007-ig Madrid legmagasabb épülete volt. Az ingatlan Madrid úgynevezett AZCA elnevezésű üzletnegyedében fekszik, amelyet 1970-ben kezdtek el fejleszteni.

Az alaprajzi elrendezés a rendelkezésre álló helyet maximálisan hasznosítja, és egy olyan jellemző hangulatot varázsol a négy fal közé, amely egyszerre szofisztikált és relaxáló. A munkahely természetesen a funkcionalitásra és a flexibilitásra koncentrál, miközben maximálisan kielégíti a cég igényét az unikális és barátságos megjelenésre. A belsőépítészeti megoldások olyan egyedi karakterrel látják el az irodát, mint az ívelt fa-elemek, amelyek meghatározó részei a koncepciónak. Ezek valójában összekötik a múltat a jövővel, hiszen a hagyományos spanyol építészeti jellegzetességeket jelenítik meg. Gondoljunk csak a mór építészet csodálatos motívumaira, amelyek a Google-nél is visszaköszönnek.

Az alsó szinten található a recepció, az előadóterem, a kantin és a mindennel felszerelt konyha. A felső szinten pedig értelemszerűen az irodateret és a közösségi helyiségeket alakították ki játékszobákkal, informális megbeszélésekre alkalmas terekkel, zuhanyzókkal, masszázsszobával kiegészítve. A fenntartható anyagok használata pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az iroda megszerezte a LEED Gold minősítést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: Daniel Malhão

További fantasztikus Google-irodák: Torontó, Dublin, Tokió és Tel Aviv.