Bemutatjuk az ördög irodáját!

Egyre-másra mutatunk be ausztrál munkahelyeket, és bár a legkisebb kontinens fényévekre van tőlünk, olyan fantasztikus irodákat alakítanak ki, hogy bűn lenne kihagyni ezeket. A Red Rock Consulting stílszerűen az élénkpiros színt favorizálta, és a különleges tárgyaló olybá tűnik, mintha Lucifer melegedne a képzeletbeli tűz mellett. Talán itt igazán „pokoli” energiák szabadulnak meg, amelyek hozzájárulnak a […]

Egyre-másra mutatunk be ausztrál munkahelyeket, és bár a legkisebb kontinens fényévekre van tőlünk, olyan fantasztikus irodákat alakítanak ki, hogy bűn lenne kihagyni ezeket. A Red Rock Consulting stílszerűen az élénkpiros színt favorizálta, és a különleges tárgyaló olybá tűnik, mintha Lucifer melegedne a képzeletbeli tűz mellett. Talán itt igazán „pokoli” energiák szabadulnak meg, amelyek hozzájárulnak a cég sikereihez. Egyébként a tervezők célja is az volt, hogy az ügyfélnek egyfajta heuréka-érzése támadjon, és „mi a … ez!” érzéssel foglaljon helyet.

Egy műemléki besorolású raktárról beszélünk jelen esetben, ami egyszerűen fogalmazva egy első osztályú irodaként reinkarnálódott. Érdemes volt belefeccölni az energiát! A Sydney központjában található régi épület 2. és 3. szintjét bérli a cég, amelyeket egy újonnan épült – az eredeti stílushoz illeszkedő – belső lépcső köt össze. Persze a műemlékvédelmi hivatal munkatársaival sokáig kellett szkanderezni, végül sikerült egy egészséges kompromisszumban feloldani az ellentéteket. Az eredeti épületre jellemzőek a fehérre festett tégla boltívek és a régi acélgerendák, amelyeket még Angliából importálták anno. A tervezők alapkoncepciója szerint az új belsőépítészeti elemek mind respektálják a régi örökséget, és úgy kerültek beépítésre, hogy harmonikus egészet alkosson a régi és az új.

A végeredmény olyan „funkysra” sikeredett, hiszen a világos és élénk színek állandó izgalomban és mozgásban tartják az irodát. A lépcső, a szőnyegek, a munkaállomásokat elválasztó elemek és a tárgyalók mind-mind ezt a vibrálást és energikusságot képviselik ebben a hatalmas történelmi keretben. A kialakítás fő szervezőelve tehát az a kontraszt, ami az eredeti fehér szerkezet és az élénk színvilágot képviselő újonnan kreált helyiségek között feszül. A tárgyaló szobák különböző formájúak, amelyek szinte ad hoc jelleggel vannak elszórva a térben, és az üvegfelületeik révén beolvadnak a sokszínű, funkys kavalkádba. A lépcsősor pedig roppant erős hatást gyakorol az összképre, hiszen a sárga acéltraverzzel és a cikkcakkos futófelülettel, valamint a piros szőnyeggel olyannak tűnik, mint egy villám, amely belecsapott az irodába. Mindenesetre izzik a hangulat.

 

 

 

 

 

 

SOCIAL BOX