A BBC amerikai központja egy hatalmas kanapé

A BBC Worldwide Americas azért bérelte fel a Perkins Eastmant, hogy az új helyszínen a korábbi három szintes – közel 4000 négyzetméteres – iroda helyett egy némileg kisebb, egy emeleten kialakított nagyteres munkahelyet varázsoljon. A terv természetesen reflektál arra, hogy a BBC egyesült királyságbeli központjában a szervezeti kultúra jelentős átalakításon ment keresztül, ahol a projektcsapatok […]

A BBC Worldwide Americas azért bérelte fel a Perkins Eastmant, hogy az új helyszínen a korábbi három szintes – közel 4000 négyzetméteres – iroda helyett egy némileg kisebb, egy emeleten kialakított nagyteres munkahelyet varázsoljon. A terv természetesen reflektál arra, hogy a BBC egyesült királyságbeli központjában a szervezeti kultúra jelentős átalakításon ment keresztül, ahol a projektcsapatok részére közös asztalokat állítottak használatba, emellett több megbeszélésre alkalmas helyszínt – közösségi terek, konferenciaszobák – alakítottak ki, amelyek a hatékonyabb együttműködést és kommunikációt szolgálják. A spontán megbeszélések előnyére vált az is, hogy a cellás elrendezést szinte teljesen felszámolták.

A kreativitást és az energiát jelképezik a testre szabott művészi grafikák, a világítótestek és bútorok egyedi mixe, valamint az erős színek használata a különböző konferenciaszobák és zónák világos megkülönböztetésére. A BBC logója pedig a recepciós térben egy ívelt videófalon jelenik meg, ahol a cég játék- és dokumentumfilmjei és televíziós show-műsorai láthatók, miközben az ügyfelek egy óriási kanapén heverészhetnek.

 

 

 

 

 

 

Fotók: Chris Cooper

SOCIAL BOX