Így dolgoznak a királyi fészekben a cybergyerekek

A Konami Corporation japán videojáték-fejlesztő cég, amely olyan videojátékokról híres, mint a Castlevania, a Contra, a Dance Dance Revolution, a Gradius, a Frogger, a Suikoden, a Metal Gear, a Pro Evolution Soccer vagy éppen a Silent Hill. A világ ötödik legnagyobb videojátékokkal foglalkozó cégét Kózuki Kagemasza alapította 1969-ben, aki akkor még zenegép kölcsönzéssel és javítással […]

A Konami Corporation japán videojáték-fejlesztő cég, amely olyan videojátékokról híres, mint a Castlevania, a Contra, a Dance Dance Revolution, a Gradius, a Frogger, a Suikoden, a Metal Gear, a Pro Evolution Soccer vagy éppen a Silent Hill. A világ ötödik legnagyobb videojátékokkal foglalkozó cégét Kózuki Kagemasza alapította 1969-ben, aki akkor még zenegép kölcsönzéssel és javítással foglakozott Oszakában. A vállalatcsoport fejlődésének köszönhetően 1992-ben Tokióba tették át a székhelyet, de már a 80-as évek elején jelentősebb központot nyitottak Németországban és Nagy-Britanniában is. Jelenleg világszerte 25 leányvállalatuknál közel 5500 munkatárs dolgozik.

A Konami Chiswickből Windsorba helyezte át a helyi központját, ahol rögtön két épületbe is beköltöztek, így a Leworth House-t és a Morgan House-t nézték ki maguknak. Az új iroda kialakításánál arra is tekintettel kellett lenni, hogy sokan áttelepültek ide a frankfurti irodából, valamint Japánból és az USA-ból érkező távoli munkatársaknak is helyet kellett biztosítani, ha egy-egy közös projekt során hosszabb-rövidebb ideig az Egyesült Királyságban tartózkodnak. Windsor egyébként mintegy 30 kilométerre fekszik Londontól, és a királyi család világhírű palotája is itt található, amelyről 1917-ben kapta a nevét az uralkodó dinasztia, mikor az első világháborúban tapasztalható németellenesség miatt eredeti német nevüket megváltoztatták.

Alex Marrs, az Area Sq tervezője így jellemezte a munkájukat: „a Konamival és a windsori városfejlesztőkkel együttműködve egy hamisítatlan angol hangulatot varázsoltunk a falak közé, amely jól illeszkedik Windsor tradicionális örökségébe is. A kialakítás során a Konami játékos márkaidentitását és az alkalmazottak jólétére fókuszáló elemeket hangsúlyoztuk.” Az életnagyságú akciófigurák és a fali grafikák mind-mind a videojátékok színvilágát és hangulatát adják vissza, így egy meglehetősen vidám atmoszférát teremtenek a dolgozók számára. A munkahely nagyszerűen integrálja az audiovizuális és videokonferencia helyszíneket, valamint a pub-stílusú közösségi teret.

 

 

 

 

 

SOCIAL BOX