Így legyünk a zöldépítés szakértői: először Budapesten a GBPro képzés!

Hogyan lesz minden tekintetben sikeres projekt egy zöldépítészeti beruházás? Február 27-én Márfi József, a HuGBC alapító tagjának jóvoltából egyedülálló lehetőség nyílik arra, hogy felvértezzük magunkat az ehhez szükséges tudásanyaggal.Az Egyesült Államokban élő szakember átutazóban tartózkodik majd Budapesten és egy egynapos képzést is tart, amely a World Green Building Council 10 alkalomból álló GBProfessional képzésének részét […]

Hogyan lesz minden tekintetben sikeres projekt egy zöldépítészeti beruházás? Február 27-én Márfi József, a HuGBC alapító tagjának jóvoltából egyedülálló lehetőség nyílik arra, hogy felvértezzük magunkat az ehhez szükséges tudásanyaggal.Az Egyesült Államokban élő szakember átutazóban tartózkodik majd Budapesten és egy egynapos képzést is tart, amely a World Green Building Council 10 alkalomból álló GBProfessional képzésének részét képezi. Előadása során a fenntartható építészeti projektek menedzselésének legjobb gyakorlataiba avatja be az érdeklődőket. A képzés rendkívül gyakorlatiasan közelíti meg a témát, számos megvalósult példán keresztül tárgyalva a kérdést, koncentrálva az európai építészeti megoldásokra, és kitérve a globális trendekre is. A képzés angol nyelvű.  A rendezvény része a HuGBC és az RICS havonta jelentkező sorozata, a Green Talk februári kiadása is, erről bővebben itt olvashatunk.

A GBPro kurzus során, amelynek részletes betekintést nyerhetünk többek között az integrált tervezés alapelveibe, megismerkedhetünk a legkorszerűbb zöld építőanyagokkal, a költségbecslés és a költségek kontrollálásának új módszereivel, és a fenntartható építészeti projektek menedzselésének új eszközeivel és technikáival. A képzés kitér az olyan digitális eszközökre, mint a BIM (Building Information Modelling) és a VDC (Virtual Design & Construction) legújabb fejlesztései.

Részletes program:

8:30 Regisztráció
9:00 – 9:30 A GE Lighting Experience Center bejárása
9:30 – 12:30 Délelőtti szekció
-Bevezetés a zöldépítésbe
-Integrált menedzsment és tervezés
Szünet
-Célok és stratégia fejlesztése
-Gyakorlat 1
-Tervezés és ütemterv BIM/VDC alkalmazásával
12:30 – 13:30 Ebédszünet
13:30 – 17:00 Délutáni szekció
-Kockázat- és költségelemzés
-Minősítő rendszerek és kihívások
Szünet
-Gyakorlat
-Értékelő teszt és összefoglalás 
17:00 – 19:00 HuGBC Green Talk

A képzés díja HuGBC tagoknak 12 000,- Ft+ÁFA, tagsággal nem rendelkezőknek 17 000,- Ft+ÁFA. Regisztráció a shayna@ecomindeu.com e-mail címen.

Az esemény házigazdája a GE Lighting. Cím: GE LIGHTING EXPERIENCE CENTER, 1044 Budapest, Váci út 77.

Márfi József a Magyar Környezetttudatos Építés Egyesületének alapító tagja, a LEED AP képviselője, a Sustainable Design & Construction for Turner Construction’s Southern California Business Unit igazgatója. Az Egyesült Államokban élő szakember széles körű tapasztalattal rendelkezik a LEED minősítések terén, és részt vesz az minősítő rendszerrel kapcsolatos oktatási tevékenységben is. A szervezet alapító tagjaként folyamatosan segíti az Egyesület munkáját.

A Green Building Professional (GBPro) képzéssorozatot a WGBC európai regionális szervezete dolgozta ki, a képzési program keretében jelenleg nyolc kurzus érhető el, amelyek révén a zöldépítés aktuális kérdéseiben mélyedhetnek el a résztvevők szakértők segítségével, akik elméleti és gyakorlati szempontból is körbejárják a témákat, hazai gyakorlatokat és nemzetközi kitekintést is nyújtva. Aki elvégzi majd az összes, mind a 10 kurzust, elnyeri a WGBC által igazolt GBPro minősítést. További részletek a képzésről itt.
 

SOCIAL BOX