Így néz ki Indiában egy maharadzsa irodája

A Design Cosmos nemrég fejezte be az indiai Gurgaonban a Tulip Infratech ingatlanfejlesztő társaság új központjának belsőépítészeti munkálatait. A 2500 négyzetméteres iroda négy emeletet foglal el. Az értékesítés és a marketing egy teljes szintet kapott, ide, vagyis a földszintre érkeznek meg az ügyfelek is. A dizájn a funkcionalitást és az esztétikumot képviseli, a falak, a […]

A Design Cosmos nemrég fejezte be az indiai Gurgaonban a Tulip Infratech ingatlanfejlesztő társaság új központjának belsőépítészeti munkálatait. A 2500 négyzetméteres iroda négy emeletet foglal el. Az értékesítés és a marketing egy teljes szintet kapott, ide, vagyis a földszintre érkeznek meg az ügyfelek is. A dizájn a funkcionalitást és az esztétikumot képviseli, a falak, a padló és a mennyezet meleg színvilága vendégbarát miliőt teremt a látogatók számára. Az átrium négy emeletnyi magasságú, az égbenyúló belső határoló fal olasz kőből készült, amelyet tükrök színesítenek. A hatalmas méretek egyszerre tiszteletet parancsolnak, miközben bámulatra méltóak is. A földszinti helyiségeket üvegpanelekkel választották el, hogy az átláthatóságot és a könnyedséget jelképezzék, miközben így a tér is nagyobbnak tűnik.

A munkaállomásokat tartalmazó szinten a nagyteres elrendezés dominál, amely elősegíti az interakciót és az intenzívebb kommunikációt. Itt a szürke és a fehér uralja a határoló felületeket, amelyeket ellenpontoznak az élénk narancs székek, miközben szintén üvegfelületek osztják kisebb egységekre az emeletet. A kivitelezők értelmezésében a narancs szín a lelkesedést, a motivációt, az energiát és az egyensúlyt szimbolizálja.

Következő emelet a vezetők szintje, ahol természetesen a komfort, a luxus és a kifinomultság az úr. A meleg színhasználat dominál az egyes anyagok esetében, amelyek szintén, akár csak a földszinten, vendégszerető hangulatot teremtenek. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere: rejtett ajtók, faborítású kabinok, arany dögivel, ahogyan az kell egy olyan országban, ahol némely embereket úgy tisztelnek, mintha istenek volnának. A kávézó szintén önálló emeletet kapott, itt vibráló szín- és formavilág fogadja a pihenni vágyókat.


 

 

 

 

Fotók: Maniyarasan R.

 

SOCIAL BOX