A Google a csodás középkort is meghódította+videó

Az új iroda a szokásos Google-fílinget valósítja meg, amelyet már annyian csodálnak világszerte. Bárhol járunk, legyen az Dublin, Tel Aviv, Lisszabon vagy éppen Torontó, a globális internetóriás mindenhol extra dolgokat telepít irodáiba. Nem volt ez másként Wroclawban sem: fali grafikák, merész szőnyegminták, Google-témájú matricák, szép kávézó és igényes edzőterem. Football, tenisz, jóga, torna – sport, […]

Az új iroda a szokásos Google-fílinget valósítja meg, amelyet már annyian csodálnak világszerte. Bárhol járunk, legyen az Dublin, Tel Aviv, Lisszabon vagy éppen Torontó, a globális internetóriás mindenhol extra dolgokat telepít irodáiba. Nem volt ez másként Wroclawban sem: fali grafikák, merész szőnyegminták, Google-témájú matricák, szép kávézó és igényes edzőterem. Football, tenisz, jóga, torna – sport, sport, sport. És ami minden Google-irodánál fontos: klassz a séf, jó az ebéd.

A munkaállomások az ablakok mellett fürdőznek a természetes fényben, miközben a csodálatos kilátás sem smafu. A németek által megépített történelmi belváros közepén kellemesen ejtőzhetünk a teraszon. A belsőépítészeti kialakítás a lengyel Massive Design munkáját dicséri. A 250 alkalmazott pedig a világ 20 országából érkezett, így aztán a technológiai vállalatoknál már megszokott multikulturális környezet igazi vibráló atmoszférát teremt a falak közé.

Szilézia fővárosa, Wroclaw egyébként a maga 600 ezer lakosával azt a fajta középkategóriás várost képviseli, ami rögtön a metropoliszok után jön, és amely méret sajnos hiányzik Magyarországról, így mifelénk a másodlagos városokban virágzó ingatlanpiacról sem beszélhetünk. Magyarul korábban Boroszlónak nevezték a települést, ahol anno Mátyás király tönkreverte a lengyel és cseh seregeket a 15. században. A valaha németlakta várost csodálatos középkori építészet fémjelezte, a lengyelek pedig ezt az örökséget megőrizték. Úgyis mondhatnánk, hogy a multikulturális múlt kötelez.

 

 

 

SOCIAL BOX