Irodaház lesz a lerombolt egyetemi torony helyén

A város közepén álló AfE-tornyot vasárnap pontban tíz órakor robbantják fel, az építmény tíz másodperc alatt fog összedőlni a tervek szerint. Az épületen hat különböző szinten kialakított, mintegy 1400 furatban összesen csaknem egytonnányi robbanóanyagot helyeztek el, ennek segítségével néhány másodperc alatt 50 ezer tonna beton és fém omlik össze – mondta el Eduard Reisch robbantómester. […]

A város közepén álló AfE-tornyot vasárnap pontban tíz órakor robbantják fel, az építmény tíz másodperc alatt fog összedőlni a tervek szerint.

Az épületen hat különböző szinten kialakított, mintegy 1400 furatban összesen csaknem egytonnányi robbanóanyagot helyeztek el, ennek segítségével néhány másodperc alatt 50 ezer tonna beton és fém omlik össze – mondta el Eduard Reisch robbantómester. A rendőrség mintegy negyvenezer bámészkodóra számít.

A Bockenheim városrészben 1972-ben épített, az egykor a Goethe Egyetemhez tartozó úgynevezett AfE-toronyban (Abteilung für Erziehungswissenschaft – neveléstudományi tanszék) évtizedeken át egyetemisták generációi tanulmányozták a bölcsészettudományokat. Az elmúlt évben azonban az intézmény átköltözött a Westend városrészbe, az épületet kiürítették.

A torony helyére egy 100 és egy 140 méteres irodaházat terveznek.

SOCIAL BOX