Castrum Ház: most vegyen irodát!

– A Castrum Ház különleges ajánlattal lépett az ingatlanpiacra még tavaly. De mi is ez az igazán innovatív üzleti megoldás? – Lassan véget ér a válság, élénkülés tapasztalható az ingatlanpiacon. Az ingatlanfejlesztőknek azonban az élénkülést érdemes azzal is ösztönözni, hogy olyan innovatív termékeket kínálnak a bérlőknek, cégtulajdonosoknak, amelyek korábban nem jelentek meg a piacon, így […]

– A Castrum Ház különleges ajánlattal lépett az ingatlanpiacra még tavaly. De mi is ez az igazán innovatív üzleti megoldás?

– Lassan véget ér a válság, élénkülés tapasztalható az ingatlanpiacon. Az ingatlanfejlesztőknek azonban az élénkülést érdemes azzal is ösztönözni, hogy olyan innovatív termékeket kínálnak a bérlőknek, cégtulajdonosoknak, amelyek korábban nem jelentek meg a piacon, így gyakorlatilag a jövő igényeit elégíthetik ki. A mi esetünkben ez az innovatív termék egy „A” kategóriás irodaház szolgáltatásait kínáló,viszonylag kis méretű iroda, amelyet a Castrum Házban vásárolhatnak meg a potenciális érdeklődők.

– Kik lehetnek a célcsoportok?

– A magyar tulajdonú KKV-szektor az elsődleges célcsoportunk, ahol a tulajdonos az operatív munkában is részt vesz vagy legalábbis a munkaszervezettel rendszeres – aktív – kapcsolatot tart fenn. Olyan cégek a potenciális ügyfeleink, akik hosszabb távon gondolkodnak világos jövőképet felvázolva, ezért nem akarnak 10-20 éven át bérleti díjat fizetni, hanem lehetőség szerint saját tulajdonú ingatlanban gondolkodnak. Széles a paletta, így a tevékenységi profilt tekintve az irodafunkciót hasznosítók mellett egészségügyi szolgáltatókra, magánpraxist működtetőkre, és természetesen minden sikeres vállalkozásra számítunk.

– Melyek a Castrum Ház előnyei, amiért valóban érdemes itt vásárolni irodát?

– A Castrum Ház kiváló lokációban helyezkedik el, ahol első osztályúak az autós és tömegközlekedési lehetőségek. A IX. kerület Duna-parti része láthatóan nagy léptékben fejlődik, a közlekedés, az infrastruktúra kiváló, a térség évről-évre látványosan értékelődik fel, vagyis a környék nagy jövő előtt áll. Az irodaház igényes épített környezetbe került, hiszen a Duna-parton minőségi lakóházak és irodaházak között helyezkedik el, a közvetlen közelében park és kulturális centrum emeli a környék színvonalát, hiszen itt található a MÜPA és a Nemzeti Színház is.

– Mikor kezdték el értékesíteni az irodákat?

– 2013-ban 35 darab önálló albetétet hoztunk létre az irodaházban, amelyek között üzletek és irodák egyaránt találhatók. Nagyon sikeres a projekt, hiszen 2013 szeptembere és decembere között az albetétek 35%-át sikerült értékesítenünk. 2014-re azt várjuk, hogy folytatódik, vagy akár fokozódik is az érdeklődés.

– Mekkora irodákat kínálnak?

– 70-120 négyzetméteres irodákat kínálunk megvételre, amelyek banki finanszírozással megvásárolható önálló albetétek.  Mi is tudunk egy olyan pénzügyi konstrukciót ajánlani az ügyfeleinknek, amely nagyon kedvező és egyedülálló az ingatlanértékesítés területén. Ez egy testreszabott konstrukció: első körben az ingatlan árának minimum 25%-át kell befizetni, majd 1-2 éven belül részletekben lehet a maradék vételárat törleszteni. Gyakorlatilag egy átlagos bérleti díj 120-130%-át kell havonta fizetni, és így a cégek nagyon gyorsan tulajdont szerezhetnek. Ráadásul jelenleg zajlik az MNB Nemzeti Hitelprogram 2. fázisa, ami forrásként igénybe vehető a vásárlást követően, vagy akár annak során is. Kis- és középvállalkozások számára nagyon kedvező feltételek mellett, évi 2,5% kamat mellett kínálnak hiteleket. Az iroda albetétek árai 400-500 ezer forint/m2+áfa között mozognak. Amennyiben cég vásárolja meg az ingatlant, az áfa visszaigényelhető, illetve a fordított áfa szabályai szerint gyakorlatilag meg sem kell fizetni.

– Milyen szolgáltatásokat kínálnak a Castrum Házban?

– A Castrum Házban 24 órás porta- és 12 órás recepciós szolgálat működik. Emellett étterem üzemel a földszinten, az első emeleten csak az épület lakóinak belső használatára biztosított wellness részleg található feszített víztükrű medencével, jakuzzival, szaunával. Az exkluzivitást és kényelmet szolgálja, hogy a mélygarázsból rögtön az irodákhoz lehet jutni, a professzionális üzemeltető csapat pedig garancia az épület zavarmentes üzemelésére. Modern épületgépészeti eszközök biztosítják az épület igényes működését, a fogyasztás elszámolása pedig egyedi mérők alapján történik.
 

SOCIAL BOX