Ingatlanfejlesztések várhatóak

 A megkérdezett befektetők 81 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szándékában áll ingatlanba beruházni idén. Ugyanakkor 42 százalékuk azt tervezi, ha alkalom kínálkozik, alulértékelt vagy csőd közeli ingatlanokat fog vásárolni – mindez azt jelzi, hogy a piac egyes szegmenseibe visszatérhet a bátrabb befektetői hozzáállás – írták a közleményben. A válaszadók 81 százaléka szerint ma Nyugat-Európa kínálja a […]

 A megkérdezett befektetők 81 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szándékában áll ingatlanba beruházni idén. Ugyanakkor 42 százalékuk azt tervezi, ha alkalom kínálkozik, alulértékelt vagy csőd közeli ingatlanokat fog vásárolni – mindez azt jelzi, hogy a piac egyes szegmenseibe visszatérhet a bátrabb befektetői hozzáállás – írták a közleményben.

A válaszadók 81 százaléka szerint ma Nyugat-Európa kínálja a legjobb befektetési lehetőségeket. A KPMG szerint ugyanakkor a gazdaság fellendülésével – 2014 végén és 2015-ben – ez kibővülhet olyan dél-európai és kelet-közép-európai piacokkal, mint Spanyolország, Olaszország, Portugália és Lengyelország.

A felmérés szerint Kelet-Közép-Európa az ötödik legnépszerűbb befektetési régió, a válaszadók 23 százaléka véli úgy, hogy a régió kínálja a legjobb lehetőségeket.

Az új befektetők sokszor egységes területként kezelik a kelet-közép-európai országokat, ingatlanbefektetési szempontból mindegyik ország ingatlanpiaca – méretét, fejlettségét, kockázatait és jövőbeni kilátásait illetően – különböző. A régióban Lengyelország és a Cseh Köztársaság tekinthető fejlettebbnek, míg Bulgária, Magyarország és Románia egy lazán meghatározott perifériát alkot – állapítja meg a KPMG közleménye.

SOCIAL BOX