A Google iroda Londonban is hozza a szokásos extrákat

A Penson tervezte a Google egyik londoni központját 2012-ben, amely 5 szinten mintegy 16 ezer négyzetmétert foglal magában. Maga az irodaház is különleges helyszín, hiszen a Google a Central Saint Giles-ben rendezkedett be, amelyet Renzo Piano olasz építész tervezett. Az épületegyüttesnek a homlokzati színek biztosítanak különleges hatást, hiszen a sárga, lime, zöld és narancs színekben […]

A Penson tervezte a Google egyik londoni központját 2012-ben, amely 5 szinten mintegy 16 ezer négyzetmétert foglal magában. Maga az irodaház is különleges helyszín, hiszen a Google a Central Saint Giles-ben rendezkedett be, amelyet Renzo Piano olasz építész tervezett. Az épületegyüttesnek a homlokzati színek biztosítanak különleges hatást, hiszen a sárga, lime, zöld és narancs színekben pompázó komplexum igazi oázis az unikális épületekben amúgy sem szűkölködő Londonban. A Central Saint Giles két fő blokkból áll, amelyek közül a 11 emeletes – 37 ezer m2-es – tömb az irodaház, míg a 15 szintes – 109 lakást magába foglaló – blokk lakóházként funkcionál.

A Google itteni munkahelye tipikus angol elemekből építkezik, ahol az egyik emeleten a brit zászló – az ún. Union Jack – uralkodik. (Bár érdekes volna kikérni a skót és ír munkavállalók véleményét erről, már ha ott dolgoznak kelták is.) A 200 férőhelyes rendezvényterem pedig szerényen a Városháza elnevezést kapta. Az egész teret belengi egyfajta békebeli viktoriánus hangulat, ahol a nagyhatalmi státusz jótéteményei semmi másra nem ösztönözték a briteket, minthogy ne mulasszák el az ötórai teát. A faltapéták mintáinak széles arzenálja és a sokféle mókás bútor valóban egy otthonos klímát teremt a dolgozók számára, akik még zöldségeket is termelhetnek a veteményes kertben odafent a teraszon. Amúgy egyes relaxációs helyiségek gumiszobákra hajaznak, bár ezzel a szimbólummal nem tudjuk, hogy mire akartak utalni.

 

 

 

 

 

 

További képek a galériában

SOCIAL BOX