Az orosz internet „pokoli” tornya

Az 1998-ban alapított Mail.ru az orosz internetpiac egyik legnagyobb szereplője, így nem csoda, hogy a 150 milliós Oroszországban egy egész irodatornyot bérelt ki az IT-cég. A vállalat szép kis karriert futott be, hiszen ma már az 5 legnagyobb orosz internetes cég között tartják számon, amely többek között a 2. és 3. legnépszerűbb orosz közösségi oldalakat […]

Az 1998-ban alapított Mail.ru az orosz internetpiac egyik legnagyobb szereplője, így nem csoda, hogy a 150 milliós Oroszországban egy egész irodatornyot bérelt ki az IT-cég. A vállalat szép kis karriert futott be, hiszen ma már az 5 legnagyobb orosz internetes cég között tartják számon, amely többek között a 2. és 3. legnépszerűbb orosz közösségi oldalakat is birtokolja. A Leningrád sugárúton található SkyLight Business Center 27 szintjének bérlete miatt úgy is nevezik magukat a munkatársak, hogy az orosz internet 27 emelete. Egyébként a 109 méter magas irodaház két ikertoronnyal rendelkezik, bruttó alapterülete pedig eléri a 111 ezer négyzetmétert. A nagyságrendeket jól jelzi, hogy Budapesten átlagosan 20-25 ezer m2-es irodaházakat terveznek mostanában.

Mintegy 30 ezer négyzetméternyi munkaterületről van szó, szóval a szokásos orosz nagyságrendekről beszélhetünk. Ezt az irodabérletet egyébként a 2011-es év legnagyobb moszkvai dealjeként tartják számon, ami a Cushman & Wakefield hírnevét öregbítette. A főbejáratnál a monumentális logót apró Lego-elemekből építették meg. Minden a munkatársak kényelmét szolgálja, így a munkaállomások, rekreációs és közösségi területek kialakításánál a komfort és a rugalmasság voltak a legfontosabb szempontok. Van itt amúgy minden, ahogy az szokás a technológiai vállalatoknál: edzőterem, mini football pálya, mozi és persze kávézó. Na persze, mondanunk sem kell, hogy a kilátás pazar. Egész Moszkva a lábaik előtt hever. Hiába: e-mail nélkül nem élet az élet.