Az izlandi káosz lenyomja a globális nagymenőket

Az iroda rendkívül egyedi, a tervezők a saját fejük után mentek. De ezt az egyéni izlandi utat a válság óta már megszokhatta a világ közvéleménye. Úgy látszik a harmadik utas válaszok az irodatervezés világában sem ismeretlenek. Nem majmolják a világot, tesznek a mainstreamre, egyszerűen önmagukból táplálkoznak, és valódi önkifejezésben telnek a munkás hétköznapjaik. Már a […]

Az iroda rendkívül egyedi, a tervezők a saját fejük után mentek. De ezt az egyéni izlandi utat a válság óta már megszokhatta a világ közvéleménye. Úgy látszik a harmadik utas válaszok az irodatervezés világában sem ismeretlenek. Nem majmolják a világot, tesznek a mainstreamre, egyszerűen önmagukból táplálkoznak, és valódi önkifejezésben telnek a munkás hétköznapjaik. Már a logójuk se semmi, ugyanis a káosz szót fejjel lefelé fordították, pedig itt aztán semmiféle sátáni dolgot nem fedezhetünk fel. Inkább egyfajta tündéri világ bontakozik ki a fortyogó vulkánok árnyékában.

Az egyéni stílusban kialakított munkaállomások valóban otthonos környezett teremtenek minden közhely nélkül, amelyeket fából készült lámpák egészítenek ki. A közösségi térben pedig nem féltek különböző színű és formájú székeket egymás mellé tenni, amelyet egy utazóláda és egy palatábla tesz teljessé. Mintha egy performance elemei volnának. A falakat falambéria fedi, valahol egy hinta lengedezik, csak úgy, miért ne, mellette pedig egy különleges kabátakasztóra lelhetünk, amely némi erotikus töltetet sem hiányol.

Egyszóval az izlandiak mernek önmaguk lenni, és úgy olvasztják magukba a globalizmust, hogy közben megtartják magukat maguknak. Mindeközben önbizalomhiányban sem szenvednek, ami világosan kiderül a cég elnevezésének magyarázatából. Eszerint kezdetben volt a káosz, a forma nélküli űr, amelyben a teremtés megfogant. A Káosz nemzette a kozmoszt, a tökéletes rendben lévő univerzumot. Hát nagyjából ezt gondolják magukról. A csapat tagjai között feltűnik egy kutya, a tulajdonos pedig levitál. Elképesztő!

 

 

 

 

 

 

 

SOCIAL BOX