Startupot vesz a Facebook

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója szerint az Oculus nagymértékben befolyásolhatja, ahogyan az emberek “dolgoznak, játszanak és kommunikálnak”. Zuckerberg szerint miközben ma a mobileszközök korát éljük, ők már arra készülnek, hogy a jövőben milyen eszközök lesznek népszerűek. A Facebook azután jelentette be az Oculus felvásárlást, hogy februárban Mark Zuckerberg még úgy nyilatkozott, pillanatnyilag nem […]

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója szerint az Oculus nagymértékben befolyásolhatja, ahogyan az emberek “dolgoznak, játszanak és kommunikálnak”. Zuckerberg szerint miközben ma a mobileszközök korát éljük, ők már arra készülnek, hogy a jövőben milyen eszközök lesznek népszerűek.

A Facebook azután jelentette be az Oculus felvásárlást, hogy februárban Mark Zuckerberg még úgy nyilatkozott, pillanatnyilag nem tervezik új cégek megvételét, miután készpénz és részvények formájában 19 milliárd dollárt adtak a WhatsApp mobiltelefonos csevegő programért.

Mark Zuckerberg most újra arról tájékoztatta a Facebook befektetőit, hogy nem várhatók nagy céges felvásárlások. Az Oculus viszont a vezérigazgató szerint jó vétel volt, mert nagyok a benne rejlő lehetőségek.

A Facebook befektetői egyelőre szkeptikusan reagáltak a vállalat portfóliójának bővülésére. Kedden a New York-i tőzsdén a Facebook részvényárfolyama 1,23 százalékot erősödött, de szerdán a tőzsdén kívüli kereskedelemben már 0,82 százalékot gyengült.

SOCIAL BOX