Indul a Nagy Zöld Visszaszámlálás: szerdától Öko City!

Az Öko City tematikus kiállításon, amely az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozata és az Energiabarát Kft. szervezésében, közel 1000 m2 területen valósul meg, az első két nap programjai a Város és a Jövő hívószava köré szerveződnek. A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének szakmai támogatásával zajló előadás-sorozaton a Fórum téren április 2-án az Egyesület szakemberei és meghívott előadók […]

Az Öko City tematikus kiállításon, amely az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozata és az Energiabarát Kft. szervezésében, közel 1000 m2 területen valósul meg, az első két nap programjai a Város és a Jövő hívószava köré szerveződnek. A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének szakmai támogatásával zajló előadás-sorozaton a Fórum téren április 2-án az Egyesület szakemberei és meghívott előadók prezentációi a nagyvárosoktól a kistelepülések szintjéig mutatják be a fenntartható települések kérdéskörét. A program Beleznay Éva építészmérnök, várostervező, a HuGBC elnökségi tagja fenntartható városról szóló előadásával nyit, amelyet Fegyverneky Sándor építészmérnök, kormánytisztviselő, a HuGBC alapító tagja az országos tervekkel és célokkal kapcsolatos beszámolója követ. A nap folyamán hallhatunk még többek között a kistelepülési szintű fenntarthatóságról Ertsey Attilától vagy a pécsi Györgytelepről Csaba Ders pécsi főépítésztől.

Április 3-án, csütörtökön a Jövő a kulcsszó – a nap során 19 prezentáció nyújt betekintést a hazai felsőoktatási intézményekben zajló műhelymunkába. A program példátlan összefogással, hat hazai egyetem részvételével valósul meg. A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar, a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Kar, a Széchenyi István Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem Műszaki Kar oktatóitól és hallgatóitól a fenntartható város, fenntarthatóság és társadalom, illetve a fenntartható épület témakörében hallgathatunk meg előadásokat.     
Az első két nap teljes programja itt olvasható, az Öko City rendezvény honlapját itt találjuk.

Az Öko City befejeztével sem maradnak sokáig elfoglaltság nélkül azok, akik szeretnék magukat továbbképezni a fenntartható építés témakörében: április 24-én Debrecenben indul a HuGBC szakmai támogatásával az Öko-logikus építészet 2014 konferenciasorozat, amely összesen hét hazai településen, az ökologikus épületeket középpontba állítva, három hazai beruházás segítségével mutatja be fenntartható fejlesztések sajátosságait: a Corvin-negyed, az angyalföldi 100 lakásos passzívház, valamint egy pécsi, passzívházzá alakuló családi ház példáján. Az immár hagyománnyá vált Környezettudatos Építés A-tól Z-ig sorozat pedig megújult, felfrissített formában, az idén négy alkalommal várja majd az érdeklődőket.

SOCIAL BOX