Egy fapados légi társaság extrém irodája, ahol becsatolják az öveket

A projekt a Volaris munkafilozófiáját hivatott kifejezni, ennek megfelelően alakították ki az új cégközpontot. Szokás szerint kevés pénz állt a rendelkezésre, ebből azonban mindent ki akartak hozni. Nagyjából sikerült is. A munkatér egyrészt a cég értékeit képviseli, másrészt a repüléshez kapcsolódó tapasztalatokat és érzéseket reprezentálja. Hely bőben volt a kibontakozásra, hiszen két szinten közel 6000 […]

A projekt a Volaris munkafilozófiáját hivatott kifejezni, ennek megfelelően alakították ki az új cégközpontot. Szokás szerint kevés pénz állt a rendelkezésre, ebből azonban mindent ki akartak hozni. Nagyjából sikerült is. A munkatér egyrészt a cég értékeit képviseli, másrészt a repüléshez kapcsolódó tapasztalatokat és érzéseket reprezentálja. Hely bőben volt a kibontakozásra, hiszen két szinten közel 6000 négyzetméteren rendezkedett be a Volaris. A dizájn központi magja az informális megbeszélésekre alkalmas közösségi tér, amely egyrészt az együttműködést, másrészt a munka dinamizmusát szolgálja.

Az itt található belsőépítészeti elemek annak köszönhetik unikális voltukat, hogy a légi közlekedés során alkalmazott eszközök újrahasznosításából születtek, így repülőgépeken használatos ülések, kerekek és egyéb alkatrészek tarkítják a teret. Az asztalok közötti közlekedők kvázi fel- és leszállópályákat imitálnak, ha pedig nem vigyázunk, akkor egy-két repülőgép-makett is elhúz a fejünk fölött. A dinamizmus és kreativitás iránti vágy tehát maximálisan megvalósult, ezt az érzést még fokozza, hogy a munkatársaknak nincs állandó munkahelyük, oda ülnek, ahová szeretnének. A hely mindenesetre valóban szárnyakat ad!

Fotók: Paul Czitrom

 

 

 

SOCIAL BOX