BREEAM Excellent minősítésű a Vision Towers

A Futureal Váci úti irodafolyosón épülő legújabb, ’A’ kategóriás irodaháza,  a  Vision Towers South megkapta a BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) egyik legmagasabb: Excellent minősítését. A környezettudatos vállalati magatartás egyre fontosabb szerephez jut Magyarországon is, melynek hatására az elmúlt évek során erősen növekedett az érdeklődés a „zöld” épületek iránt. A napjainkban épülő lakóépületek, […]

A Futureal Váci úti irodafolyosón épülő legújabb, ’A’ kategóriás irodaháza,  a  Vision Towers South megkapta a BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) egyik legmagasabb: Excellent minősítését.

A környezettudatos vállalati magatartás egyre fontosabb szerephez jut Magyarországon is, melynek hatására az elmúlt évek során erősen növekedett az érdeklődés a „zöld” épületek iránt. A napjainkban épülő lakóépületek, irodák és kereskedelmi ingatlanok esetében mind a tervezésénél, mind a kivitelezésénél egyre komolyabb figyelmet fordítanak arra, hogy csökkentsék a környezetre káros hatásokat, emellett olyan megoldásokat alkalmazzanak, mely az épületek majdani használói számára ideális feltételeket biztosítanak. 

„A Futureal – a régió vezető ingatlanfejlesztőjeként – az elsők között tette magáévá a környezettudatos ingatlanfejlesztés eszméjét, s nagy hangsúlyt fektet arra, hogy épületei ne csak különleges építészeti megoldásaik és ergonómikus belső tereik, de környezettudatos kialakításuk miatt is kiemelkedőek legyenek. Az irodafejlesztésnél a ’zöld-ház’ koncepció alkalmazása a Futureal számára azért is kiemelt jelentőségű, hiszen a portfóliójába tartozó prémium kategóriás irodák esetén ez egy nagyon komoly hozzáadott értéket jelent az ügyfelek számára.” – mondta el dr. Berki János, a Futureal Irodafejlesztési üzletágának projektigazgatója.

A Futureal eddig elkészült összes irodaépülete rendelkezik BREEAM minősítéssel, mely a világ egyik vezető környezettudatos épületminősítő rendszere. Az ezzel a szempontrendszerrel validált épületek biztos választást jelentenek a bérlők számára, hiszen a BREEAM nagyon magas követelményeket támaszt a minősítésre váró épületek elé, emellett ez az egyetlen olyan tanúsító rendszer, mely folyamatosan naprakészen követi a nemzetközi jogi előírásokat és építészeti trendeket. 

„A Futureal egyik zászlóshajó projektje, a Vision Towers South a Breeam 2009 Europe Commercial kategóriában Excellent minősítést ért el, melynek nagyon örülünk. Az Irodaház tervezését végző 3H Építésziroda különös figyelmet fordított arra, hogy valóban környezettudatos, a lokáció összes előnyét kihasználó, így megújuló energiát is alkalmazni tudó épület szülessen. Kiemelt szerepe volt sikerünkben az ABUD Mérnökirodának, és különösen Gelesz Adrienn Nemzetközi BREEAM szakértőnek, aki a projekt kezdeteitől segített minket abban, hogy egy igazán minőségi irodaházat hozzunk létre. Bízunk benne, hogy ez a minősítés tovább erősíti a Vision Towers reputációját és még egy jó indokot jelent majd a magas minőségű irodát kereső vállalatok számára, hogy ebben az épületben béreljenek.” – tette hozzá dr. Berki János.

A Futureal Váci úti irodafolyosón létesülő mintegy 23 ezer négyzetméteres irodaháza, a Vision Towers építése tavaly ősszel indult, befejezése 2014 közepén várható. Az irodaépület északi tornyára még az építkezés megkezdése előtt hosszú távú bérleti szerződést írt alá a  KPMG magyarországi központja.

A Váci úti Vision Towers valamint a Corvin Corner irodafejlesztést követően a Futureal elindítja újabb landscape irodaprojektjét, mely az M4 metróvonal végállomásának tőszomszédságában, Budapest nyugati kapujában, Őrmezőn valósul meg. A mintegy 80 ezer négyzetméteres Budapest One irodapark első ütemének munkálatai várhatóan 2014 második felében kezdődnek.

SOCIAL BOX