Hidegháborús ügynökök és filmproducerek így férnek meg egy irodában

Ha belemerülünk a Key Publishing Group újdonsült irodájába, számos gondolat keringhet a fejünkben. A retrós hangulat egy antikvitásbolt miliőjére hajaz, miközben a súlyos bőrfotelek láttán régmúlt maffiózók titkos tárgyalásai villanhatnak be, a kopott bőröndök láttán pedig akár a hidegháború évei is felrémlenek: így utaztak anno a titkos ügynökök. Persze hivatalosan az ipari hangulat és a […]

Ha belemerülünk a Key Publishing Group újdonsült irodájába, számos gondolat keringhet a fejünkben. A retrós hangulat egy antikvitásbolt miliőjére hajaz, miközben a súlyos bőrfotelek láttán régmúlt maffiózók titkos tárgyalásai villanhatnak be, a kopott bőröndök láttán pedig akár a hidegháború évei is felrémlenek: így utaztak anno a titkos ügynökök. Persze hivatalosan az ipari hangulat és a 20. század derekának stílusjegyei uralják a munkahelyet, amely valóban zavarba ejtően sokszínű. Kicsit úgy érezhetjük magunkat, hogy még egy kis érzésmítoszt idecitáljunk, mintha egy porlepte, bezárt filmgyártó vállalat avíttas tereiben bolyonganánk.

A Key Publishing Group Vancouverben alakította ki ezt a pazar munkahelyet, amely mindössze 400 négyzetméteres, és az iroda- és raktárfunkció izgalmas hibridjét formálja. Ráadásul nem fogadtak fel profi tervezőcsapatot a kialakításhoz, hiszen belső erőforrásokból simán megoldották a feladatot. Reklám- és filmplakátok töltik meg mindenütt a falakat, ezzel is kifejezve, hogy a kialakítás nem valamiféle mérnöki tevékenység végterméke lett, hanem inkább belső motiváció vezette képzeletüket.

A szemlélődő először a hajlított recepciós pultot pillantja meg, miközben lába alatt betonpadlót érezhet. Várakozás közben helyet foglalhat a néhány mozi szék egyikén, így aztán azonnal megkezdődhet az időutazás, amelyre csak ráerősít, hogy régmúlt idők filmjeit reklámozzák a fali poszterek. A világítás szintén arra hivatott, hogy az időtlenségbe vezesse a reményteli látogatót, illetve üzleti partnert, így mire elérkezik a tárgyalóba, máris varázslatos utazásnak lehet a részese. Arról azonban nincs információnk, hogy eme elbájolás hogyan befolyásolja a tárgyalások menetét.

 

SOCIAL BOX