BREEAM minősítést szerzett a Duna Office Center

Környezettudatosság és tudatos életmód. E kifejezések már a mindennapjaink részét képezik, melynek sokrétűségét szinte lehetetlen összeírni. A magánéletünkben odafigyelünk arra, hogy a lehető legkevésbé terheljük meg környezetünket szennyezőanyagokkal, hogy a kelleténél ne használjunk több energiát. Miért ne lehetne ugyan így egy munkahelyen, irodaházban is, ahol heti 40 órát minimum eltöltünk. Ennek a gondolkodásmódnak a jelentőségét […]

Környezettudatosság és tudatos életmód. E kifejezések már a mindennapjaink részét képezik, melynek sokrétűségét szinte lehetetlen összeírni. A magánéletünkben odafigyelünk arra, hogy a lehető legkevésbé terheljük meg környezetünket szennyezőanyagokkal, hogy a kelleténél ne használjunk több energiát. Miért ne lehetne ugyan így egy munkahelyen, irodaházban is, ahol heti 40 órát minimum eltöltünk.

Ennek a gondolkodásmódnak a jelentőségét tudja magáénak a CE LAND is. „Cégünk különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az általunk vagyonkezelt házak, képesek legyenek megszerezni a zöld minősítéseket illetve beszállítóitól elvárja, hogy úgy üzemeltessék a házakat, hogy azok a legkevesebb károsanyag-kibocsátással legyenek a Föld élővilágára. Ma már a legkülönbözőbb szabványok alapján tanúsítható maga az irodaépület és a működés környezet- és emberbarát volta. A minősítés nem csak azt jelenti, hogy környezettudatos hanem, komoly értéket is jelent az irodaház bérlői és tulajdonosa számára.”- nyilatkozta Széll Csaba, a CE LAND ügyvezető igazgatója.

A Volksbank Real Estate Services tulajdonában álló, CE LAND által vagyonkezelt épületek – melynek sora idén áprilisban a Duna Towerrel kibővült – mindegyikén elindult az a folyamat melynek során a BREEAM In-Use minősítés kritériumainak meglétét vizsgálják a szakértők. Első körben a Váci úton lévő a Duna Office Center szerezte meg a kiemelkedő sikernek számító BREAM In-Use „Good” minősítését.

Mint tudjuk, a zöld minősítést szerzett irodaház olcsóbban üzemeltethető, és a környezetet kímélő cégnek legyen az akár bérlő, akár tulajdonos, magasabb a presztízse. CE LAND, mint vagyonkezelő minden esetben tanácsolja a bérlőknek, hogy elvárásként támasszák az ingatlan tulajdonosok irányában a zöld minősítést az adott ingatlan és az adott épület üzemeltetési szolgáltatójával szemben. „Lényegesnek tartjuk, hogy ügyfeleinket is meggyőzzük arról, hogy fontos az épületeik ökológiai lábnyomát megvizsgálni és csökkenteni, amelyhez elengedhetetlen a hatékony üzemeltetés és a hosszú távú gondolkodásmód, amely cégünkre jellemző. E gondolkodásunk elnyerte a bérlőink és a megbízóink tetszését is, így minden velünk együtt működő partnerünktől és beszállítónktól is ezt várjuk el.”- nyilatkozta Balla Zoltán, vagyonkezelési igazgató.