Irodákkal és műhelyekkel bővítenek Jászfényszarun

Berényi János arról is beszélt, hogy 2013-ban kilenc befektetési projektlehetőséget kínált a hivatal Jászfényszarunak, ebből egy már “termőre is fordulhat”. Felidézte: a HITA tavaly 1,2 milliárd euró értékben 37 beruházást hozott Magyarországra, amelyek mintegy 7000 új munkahelyet teremtettek. Berényi János emlékeztetett: a közelmúltban Magyarország nyerte el a Financial Times befektetői díját a kelet-európai térségben. Parragh […]

Berényi János arról is beszélt, hogy 2013-ban kilenc befektetési projektlehetőséget kínált a hivatal Jászfényszarunak, ebből egy már “termőre is fordulhat”. Felidézte: a HITA tavaly 1,2 milliárd euró értékben 37 beruházást hozott Magyarországra, amelyek mintegy 7000 új munkahelyet teremtettek.
Berényi János emlékeztetett: a közelmúltban Magyarország nyerte el a Financial Times befektetői díját a kelet-európai térségben.
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az ünnepségen úgy fogalmazott: a rendszerválás óta az egyik legnagyobb problémája a magyar gazdaságnak, hogy míg a multinacionális cégek hatékonysága európai színvonalon áll, addig a magyar kisvállalkozások hatékonysága alig egyharmada a tőlünk nyugatra lévő cégeknek.

Versegi László, a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. ügyvezetője elmondta, az 1600 négyzetméteres alapterületű Vállalkozói Házban 15 irodát, hat műhelyt és egy rekreációs részleget alakítanak ki. Az egymilliárd forintos fejlesztéshez majdnem félmilliárd forint állami támogatást nyertek el még 2012-ben, a többit saját forrásból biztosítják.

SOCIAL BOX