Így néz ki egy nagymenő bank moszkvai irodája!

A PANACOM építészeinek nehéz feladatuk volt, hiszen egyfelől egy lakonikus, meglehetősen merev és reprezentatív irodateret kellett kialakítani – illően a banki működés exkluzivitásához és szigorúságához, másfelől egy kényelmes, barátságos miliőt szerettek volna teremteni az ügyfelek számára. Hogyan lehet egy meglehetősen korlátozott méretű térben az összes szükséges helyiséget és funkciót elhelyezni? Ez volt az alapdilemma az […]

A PANACOM építészeinek nehéz feladatuk volt, hiszen egyfelől egy lakonikus, meglehetősen merev és reprezentatív irodateret kellett kialakítani – illően a banki működés exkluzivitásához és szigorúságához, másfelől egy kényelmes, barátságos miliőt szerettek volna teremteni az ügyfelek számára. Hogyan lehet egy meglehetősen korlátozott méretű térben az összes szükséges helyiséget és funkciót elhelyezni? Ez volt az alapdilemma az építészek számára, akik különleges választ adtak a kérdésre. Ugyanis – kerülve a hagyományos alaprajzi struktúrát, amelyek fölösleges helyet vontak volna el – egy szigetkoncepcióban gondolkodtak, ahol a recepciós pult és a tárgyalók is találhatók. Köréjük pedig az összes szükséges funkciót elhelyezték a nyitott irodatértől kezdve az igazgatói szobáig, így a fogadóteret, a váróhelyiséget és az alkalmazottak munkaállomásait is.

A hatalmas központi kapszula – amely a sziget-formát jelképezi – határozza meg az interiör alaphangulatát. Az áttetsző üvegpanelek és a fából készült díszítő elemek nagyvonalú hangulatot varázsolnak, miközben a miliő egy luxus tengerjáró belsejére emlékeztet. A bőrbevonatú bútorok és a mintás szövetek csendes, exkluzív és magabiztos karaktert biztosítanak a bank részére, a szükséges komolyságot pedig a hamuszürkétől az arany barnáig terjedő színvilág garantálja. Mindemellett lenyűgöző mikrocement gipsz szolgáltat szép hátteret a rézszínű korláttal szegélyezett lépcsőházban. A belsőépítészek munkájának végeredménye mind az ügyfelek, mind az alkalmazottak számára egy komfortos és igényes munkatér és iroda.

Fotók: Ilya Ivanova

SOCIAL BOX