8. TIPP – Vagyonkezelés és az energiatudatosság kapcsolata

„Az ingatlan- és pénzpiaci szegmens legtapasztaltabb hazai szakértő szereplőiből összeállt fiatal, dinamikus csapat jelenti a zálogát az ügyfeleinknek nyújtott fókuszált, kiemelkedően hatékony ingatlan-portfólió hasznosításnak és vagyonkezelésnek” – nyilatkozta Széll Csaba. „Cégünk többek között a magyarországi ingatlanbefektetéseit kezeli az osztrák Volksbank csoportnak is. Leegyszerűsítve a munkánk lényege, hogy nem szabad megengednünk, hogy az épületek esetében értékvesztés következzen […]

„Az ingatlan- és pénzpiaci szegmens legtapasztaltabb hazai szakértő szereplőiből összeállt fiatal, dinamikus csapat jelenti a zálogát az ügyfeleinknek nyújtott fókuszált, kiemelkedően hatékony ingatlan-portfólió hasznosításnak és vagyonkezelésnek” – nyilatkozta Széll Csaba. „Cégünk többek között a magyarországi ingatlanbefektetéseit kezeli az osztrák Volksbank csoportnak is. Leegyszerűsítve a munkánk lényege, hogy nem szabad megengednünk, hogy az épületek esetében értékvesztés következzen be, sőt el kell érnünk, hogy ha adott épület eladásra kerül, akkor a lehető legkedvezőbb piaci árat biztosítsuk ügyfeleink részére” – tette hozzá.

Egy irodaépület értékesítésekor szinte a legfontosabb szempont, hogy a bérbeadási volumene a lehető legmagasabb szintet érje el, hiszen minél nagyobb az érdeklődés bérlői oldalról egy épület iránt, annál biztosabb a tulajdonos bevétele. Éppen ezért fontos, hogy az épület vagyonkezelője a mindenkori érték-maximalizást szem előtt tartva, kreatív, ugyanakkor fenntartható megoldásokkal válaszoljon az új piaci kihívásokra, a bérlői igények figyelembe vételével.

„Ennek érdekében kezdtük meg egyeztetéseinket a Pannon Épületenergetikával is, hiszen az energiaracionalizálás egy rendkívül fontos kérdés jelen piaci környezetben. Bérlőink számára biztosítanunk kell a legkedvezőbb árakat, valamint a hatékony energiagazdálkodási megoldásokat úgy, hogy az lehetőség szerint ne a megbízóink rovására történjen. Célunk, hogy megtaláljuk azokat a lehetőségeket, melyekkel csökkenthetjük a bérlőkre átruházott üzemeltetési és az energiára fordított költségeket.”

Energetikai analízis a Pannon Épületenergetikától

„5-10%-os megtakarítás is elérhető – tapasztalataink szerint beruházási költségmentesen (építészet, gépészet) egy épület energetikai felülvizsgálata során – az általunk megtett javaslatok alkalmazásával. A feladat komplexitását szem előtt tartva átfogó megoldást kínálunk, mely keretében biztosított valamennyi, az energiaköltségek alakulását befolyásoló tényező elemzése és optimalizálása. Az energetikai analízis során az energiaszámlákban és szerződésekben rejlő visszaigénylési és megtakarítási lehetőségeket vizsgáljuk, és megbízás esetén járunk el teljes körűen” – kalkulált Lengyel Ágoston, a Pannon Épületenergetika ügyvezetője.

Majd hozzátette, hogy a folyamat itt nem áll meg. “Vizsgáljuk azokat a minimális beruházási költséget jelentő lehetőségeket, melyekkel a jövőben jelentős megtakarítások érhetőek el, ezzel is csökkentve a bérlők anyagi terheit, illetve az Energia Kontroll Rendszer segítségével nyomon követjük az épület és a bérlőinek részletes energiafelhasználói gyakorlatát, szokásait. Többek között ezek a megtakarítások jelenthetnek garanciát arra, hogy a bérlőket megtarthassuk, és – átvitt értelemben – ezáltal biztosítsuk a kezelt épület piaci értékét.”

Az Energia Kontroll Rendszerről bővebben a www.pannonmuhely.hu/irodahaz oldalon olvashat.

+++

Amennyiben a környezettudatosság mellett a költséghatékonyságnak is fontos szerepet tulajdonít, az épületüzemeltetés tekintetében mindenképpen tekintse meg weboldalunkat vagy keresse az Energiatudatos Irodaház Program tanácsadóját: Kovásznai Krisztina, Pannon Épületenergetika: 06 30 963 4430; kovasznai.krisztina@pannonmuhely.hu
 

SOCIAL BOX