Neked a miniszterelnöknél is jobb íróasztalod van?

Csodálva nézegetjük a régi idők íróasztalait a régi idők dolgozószobáiban. Elhagyott kastélyokban, kúriákban, palotákban és nagypolgári lakásokban terpeszkednek, mi több pöffeszkednek a míves, faragott, reneszánsz, barokk, klasszicista, biedermeier és modernista íróasztalok, hogy rajtuk a géniuszok, művészek és politikusok papírra vethessék gondolataikat. Anno világirodalmi remekművek születtek az asztaloknál, később világháborúkat kirobbantó hadüzeneteket írtak alá a méltóságos […]

Csodálva nézegetjük a régi idők íróasztalait a régi idők dolgozószobáiban. Elhagyott kastélyokban, kúriákban, palotákban és nagypolgári lakásokban terpeszkednek, mi több pöffeszkednek a míves, faragott, reneszánsz, barokk, klasszicista, biedermeier és modernista íróasztalok, hogy rajtuk a géniuszok, művészek és politikusok papírra vethessék gondolataikat. Anno világirodalmi remekművek születtek az asztaloknál, később világháborúkat kirobbantó hadüzeneteket írtak alá a méltóságos faragványokon, ma pedig dolgozó emberek avagy milliárdosok ülnek asztali számítógépeik és laptopjaik előtt. De nézzük, hogy Az Év Íróasztala verseny első – Design – kategóriában beküldött pályázatok között miféle szerzetekre bukkanunk. Ne felejtsük, minden hónapban új kategóriában új asztalokat lehet beküldeni és lájkolni! A visszaszámlálás elkezdődött, a szavazás elindult!

OV asztala

Bár a miniszterelnök – egyelőre – sajnálatos módon nem indult a versenyen, azért nézzük csak meg az íróasztalát. Füzetek súlya alatt recseg-ropog. Államadóság, hiánycélok, deficit, szociális kiadások satöbbi satöbbi. Szóval van gondja elég.

Zenerajongó

Belebotlottunk egy zenerajongó asztalba is. Abszolút hallását vagy nem hallását azzal jelzi, hogy egy mini szintit tárol a szélén.

Klasszikus

A kovácsoltvas lábazat jelzi, hogy némely íróasztal klasszikus műveltséggel is rendelkezik, és a görög-római kultúrát nem csak, hogy beszívja magába, hanem fokozva az élvezeteket, jobb oldalról sörrel, bal oldalról pálinkával öblíti le.

Vintázs

Igazi családi örökségről beszélhetünk, hiszen az ősök velünk vannak mindörökké. Egy igazi békebeli asztal, aki ha beszélni tudna, sokat mesélhetne.

Dark

Nem tudjuk, hogy eme íróasztal kapcsolatban van-e Darth Vader nagyúr sötét erejével, vagy szereti-e hallgatni a skandináv black metalt, mindenesetre a fekete nem csak öltöztet, hanem eleganciát is kölcsönöz.

Faligrafikus

Ilyen fali grafika mellett minden íróasztal kúl, napjai adrenalinfelhőben telnek, csak ránéz a falra, és turbósebességbe kapcsolnak a dolgok, bármit is tároljon asztallapján.

A többit meg mindenki nézze meg magának az irodablog.hu/azeviroasztala oldalon.

+++

Utóiratban egy híres asztal a régmúltból:

Világháborús veterán

Íme Ferenc József asztala a Bad Ischl-i császári kastélyban, ahol aláírta a hadüzenetet Szerbiának, ezzel kirobbantotta az első világháborút – ennek 100. évfordulójára emlékezünk 2014-ben.

 

SOCIAL BOX