Átadták Dél-Korea legmagasabb felhőkarcolóját

A Kohn Pedersen Fox tervezte monumentális építmény vegyes funkcióban üzemel majd, hiszen a 305 méter magas – összesen 139 ezer m2-es – felhőkarcolóban irodák és konferenciatermek is helyet kaptak a 423 szobás hotel mellett. A Daewoo egymaga 12 emeletet foglal el a 9-21. szint között, a 65. emeletről pedig csodálatos panoráma nyílik. Az üzleti negyed […]

A Kohn Pedersen Fox tervezte monumentális építmény vegyes funkcióban üzemel majd, hiszen a 305 méter magas – összesen 139 ezer m2-es – felhőkarcolóban irodák és konferenciatermek is helyet kaptak a 423 szobás hotel mellett. A Daewoo egymaga 12 emeletet foglal el a 9-21. szint között, a 65. emeletről pedig csodálatos panoráma nyílik. Az üzleti negyed központi parkjának a déli szélére helyezték az épületet, ahonnan egészen a Sárga tengerig is ellátni, miközben a környező hegyek kontúrjai is felvillannak.

A természetes környezet visszaköszön a fenntartható technológiák alkalmazásában is. Az üvegezés és az árnyékoló rendszer csökkenti a szükséges hőmennyiséget és hűtési szükségletet, a melegvíz-igényeket pedig egy nagyon hatékony szomszédos energiatermelő létesítmény biztosítja. A vízhiány csökkentése érdekében a vezetékrendszer jóval kisebb vízmennyiséggel működik, így több mint 20%-ot spórolnak egy tipikus irodaépület hasonló adataihoz képest. Mindemellett szürkevízzel öblítik a toaletteket és a piszoárokat, ezáltal is mérsékelve a szennyvíz-volument. Végezetül összegyűjtik az esővizet, majd hatalmas tartályokból öntöznek, így jelentős mennyiségű ivóvizet is megspórolnak.

 

SOCIAL BOX