Átadták a GE Olaj és Gáz üzletága új gyártástechnológiai területeit

A felépült mintegy 11.000 négyzetméter alapterületű új csarnokban készülnek a gáz- és gőzturbinás villamos erőművek központi vezérlő egységei, illetve az üzemi területek mellett, irodák és raktárak is megtalálhatóak. A fejlesztéssel csúcsszínvonalú gyártóbázis valósult meg, melyet a GE hosszú távon bérel. A beruházás a terveknek megfelelően 8 hónap alatt készült el és több mint száz új […]

A felépült mintegy 11.000 négyzetméter alapterületű új csarnokban készülnek a gáz- és gőzturbinás villamos erőművek központi vezérlő egységei, illetve az üzemi területek mellett, irodák és raktárak is megtalálhatóak. A fejlesztéssel csúcsszínvonalú gyártóbázis valósult meg, melyet a GE hosszú távon bérel. A beruházás a terveknek megfelelően 8 hónap alatt készült el és több mint száz új munkahely jött létre. Az új csarnok átadásával a GE már mintegy 17.500 négyzetméteren végzi a tevékenységét.

Az East Gate Business Park ma Magyarország első számú üzleti parkja, ahol az általános raktári és irodai funkciók mellett, elsősorban komplex megvalósítást igénylő gyártó és termelő üzemek képviseltetik magukat, szemben a klasszikus logisztikai parkokkal. Ezek közé tartozik a GE új egysége is.

A Wing Zrt. tulajdonában lévő leányvállalatok kulcsszerepet vállalnak az East Gate Business Park épülésében, így az új GE csarnok esetén az Aspectus Architect végezte a tervezési feladatokat, a fővállalkozó pedig Market Építő volt. A Market a nemzetközi termelő cégek körében olyan referenciákkal büszkélkedhet, mint az Audi győri üzeme, a Givaudan élelmiszer alapanyag gyártó üzeme, a Ringier nyomda vagy a Zwack gyár. A projekt finanszírozó bankja az Unicredit volt.

Az East Gate Business Park 36 hektáros területén eddig összesen 78.000 négyzetméternyi csarnokterület épült fel. Itt található a hazai vagy regionális cégközpontja számos nemzetközi nagyvállalatnak, a GE mellett, többek között a Philip Morris-nak, a Learnek, a Rexel-nek vagy az ABB-nek és a park által kínált szolgáltatások iránt folyamatos az érdeklődés. Népszerűségének oka a kitűnő lokáció, mivel a belvárostól mindössze 20 percre található, az M0 és M3 csomópontjánál. Ezen túl pedig területén egyszerre valósíthatóak meg irodai funkciók és raktár-logisztikai szolgáltatások a megrendelői igények maximális kiszolgálásával. A park teljes kiépítettségében 140.000  négyzetméter csarnokterületnek ad majd otthont.

SOCIAL BOX