Elképesztő graffitit rajzoltak a Google központjában

A Google dublini vezetősége gondolt egyet, és bár fullon van az irodában a különleges installáció, belsőépítészeti praktika és különleges kütyü, úgy gondolták, hogy a liftre várakozó munkatársakat és ügyfeleket még további adrenalinbombával kell ébren tartani. Így megbízták James Burke-öt az Acrylicize-tól, aki a világ legjobb graffitiművészeit (Tizer, Zics és Keim) vette maga mellé, hogy egy […]

A Google dublini vezetősége gondolt egyet, és bár fullon van az irodában a különleges installáció, belsőépítészeti praktika és különleges kütyü, úgy gondolták, hogy a liftre várakozó munkatársakat és ügyfeleket még további adrenalinbombával kell ébren tartani. Így megbízták James Burke-öt az Acrylicize-tól, aki a világ legjobb graffitiművészeit (Tizer, Zics és Keim) vette maga mellé, hogy egy elképesztő graffitit alkossanak.

A közös munka során a kulcs a sokszínűség volt, vagyis a graffiti eddigi története során alkalmazott stílusokból minél többet jelenítsenek meg a térben, eközben az old schooltól kezdve a modernebb kifejezőelemek felé tendáltak. A lift előtere és a szomszédos kávézó mintegy három nap alatt teljesen átalakult, így egyfajta puzzle-t alkottak, amin „elrágódhatnak” az alkalmazottak. Ha jobban megnézzük a betűtengert, akkor kirajzolódik az ikonikus márka elnevezése olyan szavakkal egyetemben mint a „challenge, learn, explore, seek, find, earth és maps”.

A Google dublini főhadiszállásáról is ejtsünk pár szót, bár már korábban bemutattuk részletesen.  Az ír főváros történelmi kikötőnegyedében négy épületet foglal el 47 ezer négyzetméternyi összalapterülettel. Több mint 65 országból érkeztek a munkatársak, akik 45 nyelven kommunikálnak, a gigacég innen az Európai Uniót, a Közel-Keletet és Afrikát, vagyis az EMEA-zónát látja el értékesítő és pénzügyi területen. A négy épület közül a legmagasabb az újonnan épített 14 emeletes „Google Docks” irodaház, amelyik egyébként a legmagasabb kereskedelmi épület Dublinban.

A „Gasworks House” és a „Gordon House” névre hallgató másik két épület már korábban is a Google-t „szolgálta”, csak most teljesen átszabták.  A negyedik épület, a „One Grand Canal” pedig új szerzemény. Az innovatív munkaterek mellett a közösségi terek is kiemelt figyelmet kaptak, hiszen öt éttermet, 42 minikonyhát, kommunikációs centereket, játékszobákat, fitneszközpontot, uszodát, wellness helyiségeket, konferenciatermet, képzési centrumot, szervizállomásokat is kialakítottak. Jó jelzi a méreteket néhány beszédes szám: több mint 400 tárgyaló és telefonkuckó került elhelyezésre.

 

 

 

Képek:  Acrylicize, Peter Würmli

SOCIAL BOX