A Coca Cola grandiózus múzeumot épített Londonban

A négyemeletes épületet idén tavasszal a globális cég igényeire alakították, így igazán impozáns belső terekben tudták elhelyezni a társaság közel 300 londoni dolgozóját mintegy 6000 négyzetméteren. A tervek a díjnyertes MoreySmith nevéhez fűződnek, aki olyan társat választott magának a művészi installációk, örökségfalak elkészítéséhez, mint az Acrylicize. (Korábbi munkáikat itt mutattuk be.) A dizájn az Edward […]

A négyemeletes épületet idén tavasszal a globális cég igényeire alakították, így igazán impozáns belső terekben tudták elhelyezni a társaság közel 300 londoni dolgozóját mintegy 6000 négyzetméteren. A tervek a díjnyertes MoreySmith nevéhez fűződnek, aki olyan társat választott magának a művészi installációk, örökségfalak elkészítéséhez, mint az Acrylicize. (Korábbi munkáikat itt mutattuk be.) A dizájn az Edward korabeli barokk stílusú épülethomlokzatot egyesíti a belső tereket uraló örökségfallal. Az épület szívében egy 6,5 méter magas installáció „lebeg”, amely több mint 80 ezer világító akril jégdarabkából épül fel.

Az épület belső terei szinte egy örökös ováció és ünneplés színterei, ahol a díszletek a Coca-Cola örökségét és gazdag történetét hirdetik. A kétszintes örökségfal is ezt a bizonyos érzést fejezi ki, ha ide belépünk, szinte fejest ugrunk egy kólával színültig töltött virtuális medencébe. Ikonikus emléktárgyak, történelmi reklámok és neonlámpák mind-mind ugyanarra fókuszálnak, és ez a kultusz már-már szinte diktatúrába hajlik. Szinte egy grandiózus agykontroll-tanfolyamon érezhetjük magunkat, ahol becsukott szemmel, három ujjunkat összeérintve csak ezt mantrázzuk: Coca Cola, Coca Cola, Coca Cola…

Linda Morey Smith, a MoreySmith igazgatója elmondta, hogy egy olyan vibráló helyet terveztek, amely a szervezetet pozitív energiákkal vértezi fel. A munkaterületek sokfélesége, a nagyteres koncepció és az unikális közösségi terek remélhetően inspirálnak majd minden dolgozót, és erősítik a kollaboratív munkastílust. A fenntarthatóság jegyében nagy szerepet kap a LED világítás, a tetőn fotovoltaikus elemek biztosítják az elektromos áramot, a székek egy része pedig újrahasznosított anyagokból készült.

 

 

 

 

Képek: Acrylicize

SOCIAL BOX