Nem semmi! A Francia Riviéra beköltözött az irodába

A YAD Initiative tervezte meg a Melty Group nevezetű online médiacsoport új irodáját. Letisztult formák, izgalmas enteriőr, kreatív megoldások – ezek jellemzik a munkahelyet, ha körülnézünk virtuálisan odabent. Az iroda kimagaslóan eredeti része az összterület csaknem egyharmadát elfoglaló kvázi strandhelyszín, amely igazi relaxáló helynek tűnik a faszékekkel, asztallal, függőágyakkal, fenyőfákkal és dísznáddal együtt. Pedig ez […]

A YAD Initiative tervezte meg a Melty Group nevezetű online médiacsoport új irodáját. Letisztult formák, izgalmas enteriőr, kreatív megoldások – ezek jellemzik a munkahelyet, ha körülnézünk virtuálisan odabent. Az iroda kimagaslóan eredeti része az összterület csaknem egyharmadát elfoglaló kvázi strandhelyszín, amely igazi relaxáló helynek tűnik a faszékekkel, asztallal, függőágyakkal, fenyőfákkal és dísznáddal együtt. Pedig ez valójában az informális megbeszélések terepe, ahol a vezetőség és a tervezők szándékai szerint a dolgozók a természetes környezetben ellazulva érdekesebbnél érdekesebb gondolatokkal bombázzák egymást.

A másik ok ennek a piknikes atmoszférának a megteremtésére az volt, hogy mint egy hi-tech startup cégnél, a laptopok, komputerek és monitorok jelenléte meglehetősen hangsúlyos, így a technológiai „tobzódást” némi természetességgel, komfortossággal, harmóniával egyensúlyozták ki. Mindemellett ebben a „La Prairie” névre keresztelt helyiségben fogadják a cég nagyobb ügyfeleit egy kis kötetlen csevejre. Amúgy ha további motivációra lenne szükség a munkatársak számára, akkor mindjárt ott van még a brainstormig szoba is, ahol egy kis csónak társaságában szabadon a falra skiccelhetjük remélhetően Nobel-gyanús ötleteinket.

A cég egyébként folyamatosan fejlődik, így Párizs mellett irodát nyitottak Milánóban, és hamarosan Brazíliában is megvetik a lábukat.  A sikeres expanzió miatt olyan munkahelyeket alakítanak ki mindenhol, amelyek nemzetközi témákra fókuszálnak, így bukkant fel ez a piknikes, strandhangulat is, amely a cég munkatársait – legyenek is bárhol a világban – ugyanarra a brandra, a társaság identitására fogják emlékeztetni.

 

 

 

Fotók: Briag Courteaux
 

SOCIAL BOX