Nagymenő reklámügynökök irodája New Yorkban

A TPG tervezte új Arnold Worldwide főhadiszállás a  Hudson Streeten található. A hely korábban nyomdaként üzemelt, amely eleve meghatározta a loftos hangulatot, hiszen a teret betölti a természetes fény és a belmagasság közel 11 láb, amely számos belsőépítészeti megoldást megenged. A kialakításnál azt a direktívát kapták a tervezők a megrendelőktől, hogy egy reklámügynökségre jellemző vibrálást […]

A TPG tervezte új Arnold Worldwide főhadiszállás a  Hudson Streeten található. A hely korábban nyomdaként üzemelt, amely eleve meghatározta a loftos hangulatot, hiszen a teret betölti a természetes fény és a belmagasság közel 11 láb, amely számos belsőépítészeti megoldást megenged. A kialakításnál azt a direktívát kapták a tervezők a megrendelőktől, hogy egy reklámügynökségre jellemző vibrálást és mobilitást figyelembe véve alkossa meg az új irodát, ahol minden mozgásban és lendületben van, ahol jellemzőek a spontán megbeszélések, pár perces eszmecserék. Ennek megfelelően számos kisebb-nagyobb közösségi terület, break out-zóna található az épületben.

A munkaállomások mentén közvetlenül – az előzőekből következően – jó néhány alternatív helyszín biztosítja a kreatív tevékenységet, így a teljesen privát és üvegpanelekkel szeparált helyszíntől kezdve a félig nyitott zónákig számos variáció közül választhat a közel 200 fős munkaszervezet. Hatalmas kupolaszerű lámpák lebegnek a térben, ahol az íróasztalok, kanapék, kisebb asztalok, egyéb bútorok között kommunikálhatnak egymással a munkatársak. A nagy nyüzsi és színorgia ellenére nagyon koncentrált tervezésről van szó, ahol a sokszínűség nem gyengíti, hanem inkább artikulálja az egységes kohéziót.

 

 

Fotók: Eric Laignel

SOCIAL BOX