Egy kubista irodaház elfoglalta a benzinkutat

Meglehetősen extrém épületre ébrednek a 60 ezres belga város lakói, ha kitekintenek az ablakon. Nem mondhatnánk, hogy illik a városszövetbe, de mindenképpen olyan különleges irodaházról van szó, amely feldobja a hangulatot. A tervezők által kitalált kompozíció – amely szerint az egyes épületegységek úgy néznek ki, mint az egymásra hányt betontömbök – több nézőpontot is kínál […]

Meglehetősen extrém épületre ébrednek a 60 ezres belga város lakói, ha kitekintenek az ablakon. Nem mondhatnánk, hogy illik a városszövetbe, de mindenképpen olyan különleges irodaházról van szó, amely feldobja a hangulatot. A tervezők által kitalált kompozíció – amely szerint az egyes épületegységek úgy néznek ki, mint az egymásra hányt betontömbök – több nézőpontot is kínál az ingatlanban tartózkodók számára. Ez egyébként egy kis finom utalás az ügyfelek számára, hogy az építészek itt bármilyen perspektívában képesek gondolkodni, és az ötleteknek csak a józan ész szabhat határokat, vagy az sem.

Az első emelet túlnyúlik a földszinti tér vonalán, amely a bejáratot, a fogadó teret, a toalettet és a tároló helyiséget tartalmazza. A tényleges iroda a kereszteződés felé néző első emeleten található, míg a harmadik szint a tárgyaló termet tartalmazza, miközben a városi szövetbe integrálja az egész épületet. Az ingatlant úgy tervezték, hogy az egymásra pakolt konténerformák között 5 centiméteres rés van, így szinte úsznak a levegőben az egyes tömbök. A belső enteriőr letisztult formavilággal rendelkezik: a fehér mennyezetet és a betonfalat jól kiegészítik a bútorok meleg színei és a különböző faelemek, amelyek változatos hangulatot teremtenek. Hát itt dolgoznak a helyi építészek.

 

 

 

SOCIAL BOX