A Philip Morris trendi irodavilága

Az irodát eredetileg 9 éve tervezték meg és alakították ki, ezért a cég vezetői úgy határoztak, hogy ideje revitalizálni és újjászervezni a tereket. A megvalósítás során gondolni kellett a lehetséges létszámbővülésre is, valamint az alaprajzi struktúra kialakításánál a meeting, a rekreációs és a közösségi funkciók egészséges egyensúlyának megteremtésére. A Sennex vállalta a munkálatok lebonyolítását úgy […]

Az irodát eredetileg 9 éve tervezték meg és alakították ki, ezért a cég vezetői úgy határoztak, hogy ideje revitalizálni és újjászervezni a tereket. A megvalósítás során gondolni kellett a lehetséges létszámbővülésre is, valamint az alaprajzi struktúra kialakításánál a meeting, a rekreációs és a közösségi funkciók egészséges egyensúlyának megteremtésére. A Sennex vállalta a munkálatok lebonyolítását úgy is, hogy mindeközben a megrendelő továbbra is ugyanott dolgozott. Ez aztán az igazi logisztikai bravúr, mindamellett, hogy az új dizájn is meglehetősen áramvonalas és sokszínű. Vagyis miközben fúrtak-faragtak, az értékesítők újabb üzleteken ügyködtek.

Az új alaprajzi struktúra megtartotta a már meglévő tárgyaló- és munkaterek kulcselemeit, amelyek így a revitalizáció során költségcsökkentő tényezőként jöttek számításba. Mindemellett új közösségi tér jött létre, amely akár 75 személyt is képes befogadni, valamint centralizált meeting központot, recepciót és vizesblokkokat alakítottak ki. A közösségi tér audiovizuális felszerelést is tartalmaz, így nagyobb létszámú prezentációk tartására is lehetőség van, valamint a regionális irodákkal történő zökkenőmentes kapcsolattartás is biztosított. A megvalósítás alig négy hónapig tartott: a teljes folyamatot 5 fázisra osztották, hogy eközben a mindennapi működést ne zavarják. Az ügyfél kérésére a tervezők a FengShui törvényszerűségeit is figyelembe vették, amelyek például a színpaletta kialakításában is szerepet játszottak.

 

 

Fotók: Elaine Lim

SOCIAL BOX