A világ egyik legnagyobb olajvállalata új irodába költözött

Az új központ mind a funkciókat, mind a munkaszervezetet egyetlen helyszínre integrálja, hiszen korábban a cég Wellingtonban és Aucklandban is működtetett irodát. Azonban a bérleti konstrukció és a költözés szűkös határideje miatt a tervezést és a kivitelezést meglehetősen gyorsan kellett nyélbe ütni. Mivel a BP Oil az új épületben két szintet bérel, ezért igazi kreatív […]

Az új központ mind a funkciókat, mind a munkaszervezetet egyetlen helyszínre integrálja, hiszen korábban a cég Wellingtonban és Aucklandban is működtetett irodát. Azonban a bérleti konstrukció és a költözés szűkös határideje miatt a tervezést és a kivitelezést meglehetősen gyorsan kellett nyélbe ütni. Mivel a BP Oil az új épületben két szintet bérel, ezért igazi kreatív kihívás volt a tervezők számára, hogy hatásos fizikai kapcsolatot alakítsanak ki a két emelet között, miközben elősegítik a kollaborációt és az osztályok közötti interakciót. A Unispace előzőleg egy átfogó stratégiai jövőképet állított össze a BP Oil vezetőivel együtt, majd közösen letisztázták a végső tervet, amely hasznosítja a szervezetben rejlő energiákat.

A lenyűgöző spirális lépcső lett a két szint közötti összekötőkapocs, és ezen túl, mint az egyik leglátványosabb elem, a dizájn központi részeként artikulálódik a térben. Az a képzetünk támad, hogy a dinamikus lépcső folyamatosan forog, ezzel azt érzékeltetve, hogy itt mindig minden mozgásban van. Ez a lendület pedig erősíti az interakciót és az egyes üzleti egységek közötti kapcsolatot. Mintha mindennek az eredője ez a lépcső lenne, amely minden egyes irodabútornak és berendezési tárgynak energiát ad, mintegy a munkahely origója. A fekete bükk és a nyersfa használata nagyszerűen kiegészíti a BP Oil brandszíneit, amelyek hangsúlyosan megjelennek az iroda minden területén, és amelyek a képeken és fotókon is megerősítést nyernek. Mindemellett a kreativitás szelleme járja át a tereket, ahol minden vicces és játékos, segítve ezzel a dolgozók jókedvét.

 

 

 

Fotók: Simon Devitt

SOCIAL BOX