Újabb Y-generációs csoda! Az Autodesk trendi világa Izraelben

Az új iroda egy új toronyépület négy szintjét foglalja el a presztízs helyszínnek számító Rothschild Boulevard-on. A Setter Architects kapta a megbízást, hogy az Autodesk vállalati kultúráját kreatív módon megjelenítse az új munkakörnyezetben, amely erőteljesen hangsúlyozza az alkalmazottak kényelmét és jólétét. Ennek jegyében még a saját bejáratú kutyáikat is behozhatják a dolgozók. Nyilvánvalóan a kényelem […]

Az új iroda egy új toronyépület négy szintjét foglalja el a presztízs helyszínnek számító Rothschild Boulevard-on. A Setter Architects kapta a megbízást, hogy az Autodesk vállalati kultúráját kreatív módon megjelenítse az új munkakörnyezetben, amely erőteljesen hangsúlyozza az alkalmazottak kényelmét és jólétét. Ennek jegyében még a saját bejáratú kutyáikat is behozhatják a dolgozók. Nyilvánvalóan a kényelem hangsúlyozása a manapság annyira divatos Google-munkahelyi kultúra hatása, amely szinte már mindenhol követőkre talált. A flexibilis munkakörnyezet tehát párosul a vicces és örömteli atmoszférával.

A tervezés továbbá figyelembe vette, hogy az Autodesknél nagy hangsúlyt fektetnek az együttműködő csapatmunkára, az egyes csapatok közötti nyitott kommunikációra, és olyan feltételeket kellett teremteni, ahol mind a csoportos, mind az egyéni munkavégzésre lehetőség nyílik. Az imázsképzés során pedig arra kellett összpontosítani, hogy a cég nem csak mint szoftvercég definiálja magát, hanem mint dizájn vállalat, ezért ennek a megjelenítése is elsőrangú szempont volt. Ezt egyébként a tervezők nagyszerűen abszolválták, hiszen az installációk olyasfajta kreatúrái jelennek meg a négy fal között, amelyek láttán mind a dolgozók, mind a külső látogatók elismerően csettinthetnek.

Az irodakialakítás egyébként meglehetősen professzionálisan zajlott, hiszen a helyi menedzserek és a cégközpont nagymenői San Franciscóból összedugták a fejüket, és összegyűjtötték az elvárásokat és a dolgozói szükségleteket, amelynek nyomán megszületett a háromdimenziós terv, természetesen az Autodesk saját programja segítségével. Az új fejlesztőközpont egyik kimagasló színfoltja egyébként, hogy innen föntről egy fantasztikus körpanoráma nyílik az egész városra. Ezt az adottságot észben tartva a tervezők úgy helyezték el a munkatársakat, hogy az iroda minden sarkából élvezhető legyen a kilátás.

Az iroda bőségesen kínál csendes munkatereket, együttműködő zónákat, konferenciatermeket – utóbbiak vizuális és akusztikai határoló elemekként is szolgálnak a közösségi és a munkazónák között. A fenntarthatóság sem maradhatott ki a követelményekből, hiszen többek között a LEED minősítésű iroda monitoring rendszere kontrollálja a fényt, az árnyékolást, a légkondicionálást, valamint a levegő minőségét.

 

 

 

 

Fotók: Uzi Porat

SOCIAL BOX