Plusz 100.000 négyzetméterrel zöldül az irodakínálat

Miután a tulajdonos CA IMMO elkötelezett a környezettudatosság irányában, a jelen portfolióba tartozó épületeiben (Canada Square, City Gate, InfoPark A, IP West, Viziváros Office Center és Bartok Ház) is folyamatosan korszerűsítéseket hajt végre, hogy az épületek energiahatékonyságát növelje, ezen keresztül pedig a környezet terhelését csökkentse. Egyre több bérlő számára is fontos a környezettudatosság, különösen a […]

Miután a tulajdonos CA IMMO elkötelezett a környezettudatosság irányában, a jelen portfolióba tartozó épületeiben (Canada Square, City Gate, InfoPark A, IP West, Viziváros Office Center és Bartok Ház) is folyamatosan korszerűsítéseket hajt végre, hogy az épületek energiahatékonyságát növelje, ezen keresztül pedig a környezet terhelését csökkentse. Egyre több bérlő számára is fontos a környezettudatosság, különösen a nagyobb nemzetközi multinacionális cégek esetében. Az említett ingatlanok főbb bérlői közé tartoznak a Kanadai nagykövetség, az IBM, az NSN, a BT, a Cemex, a HP és a Novartis.

A Colliers International a közelmúltban sikeresen minősítette már az R70 és a Capital Square épületeit, mindkettő LEED Gold minősítést kapott. „Míg 2013-ban a Colliers még azt prognosztizálta, hogy a zöld irodaterületek aránya 2014 végére eléri majd a teljes állomány 12%-át, ez az arány már most eléri, sőt meg is haladta a 20%-ot” – hívja fel a figyelmet Szircsák Norbert.

Megállapítható, hogy a két minősítő rendszer közül (LEED, BREEAM) több tulajdonos választja a BREEAM-et, különösen a létező épületek minősítése esetében. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a BREEAM követelményeit könnyebb teljesíteni, illetve külön megszerezhető a minősítés csak az épületekre, az üzemeltetésre vagy akár egy bérlői működésre. A LEED viszont egy átfogó megközelítést alkalmaz, ahol egyaránt számítanak a ház adottságai, az üzemeltetés és a bérlők közreműködése.

A CA Immo több mint 100.000 négyzetméteres iroda portfóliójának sikeres zöld minősítésének következtében további 3%-al növekszik majd a zöld irodaterületek aránya – tudta meg az OGH Hírügynökség.
 

SOCIAL BOX