CBRE: Az Andrássy 100 irodaház megújulva várja bérlőit

A neoklasszicista Andrássy út 100. miniszterelnöki rezidenciának épült 1890-ben, majd szakszervezeti székházként és cukrásziskolaként is működött. Az épületet az 1990-es évek végén kibővítették. Jelenlegi tulajdonosa, az AIT Bürotel 2014-ben úgy határozott, hogy a CBRE közreműködésével az Andrássy úti épületrész klasszicista stílusjegyeit és a modern Aradi utcai front közös tereit egyaránt megújítja. Annak érdekében, hogy a […]

A neoklasszicista Andrássy út 100. miniszterelnöki rezidenciának épült 1890-ben, majd szakszervezeti székházként és cukrásziskolaként is működött. Az épületet az 1990-es évek végén kibővítették. Jelenlegi tulajdonosa, az AIT Bürotel 2014-ben úgy határozott, hogy a CBRE közreműködésével az Andrássy úti épületrész klasszicista stílusjegyeit és a modern Aradi utcai front közös tereit egyaránt megújítja.

Annak érdekében, hogy a bérlőket a lehető legkisebb mértékben zavarja, a felújítási munkálatok a nyári szabadságolások idejére időzítve, 2014 júliusában indultak és augusztus végén fejeződtek be. A két épületrész, az Andrássy úti és a modern szárny közös terei egyaránt megújultak, mindkettő saját stílusának megfelelően. Az Aradi utcai front földszintje minimalista, letisztult formában került felújításra, míg az Andrássy úti oldal az eredeti építészeti koncepciót megtartva kapott új, elegáns enteriőrt. A két épületrészt összekötő átrium az átmenetet jelenti a modernből a klasszikus felé.

„A CBRE-vel részletesen egyeztettük a felújítási folyamatot, és örömünkre szolgál, hogy ez zökkenőmentesen, a bérlők zavarása nélkül, kiváló minőségben valósult meg. Biztosak vagyunk benne, hogy a látványos megújulás a bérbeadási lehetőségeket is növelni fogja.” – nyilatkozta Alfred Ungerböck, azt AIT Bürotel Kft. ügyvezető igazgatója.

„A CBRE széleskörű projektmenedzsment szolgáltatásának köszönhetően levette a külföldön tartózkodó tulajdonos válláról a munkálatok terheit. Büszkék vagyunk arra, hogy a felújítást a legjobb ár-érték arányú műszaki és esztétikai megoldásokkal vittük véghez.” – tette hozzá Havas Dávid, a CBRE projektmenedzsment üzletágának vezetője.

Az Andrássy 100 irodaház 2014 őszétől megújult terekkel, 100-700 négyzetméteres irodákkal várja új bérlőit. Az épület üzemeltetési és bérbeadási feladatait egyaránt a CBRE nemzetközi ingatan-tanácsadó látja el.

SOCIAL BOX