Aki itt díjat nyer, az világhírű lehet!

A csaknem 1 milliárd dollárt érő Skyscanner startup cég megveszi a magyar Distinctiont, rájuk épül majd a jövőben a turisztikai cég mobilos stratégiája, írta nemrég az index.hu. A Distinction a legmenőbb hazai startupok útjára lépve igazi nagybetűs karriert futott be, hiszen mindössze négy éve kezdtek el a mobiltelefonos alkalmazásokat (pl. Coctail Flow, Weather Flow, AppFlow) […]

A csaknem 1 milliárd dollárt érő Skyscanner startup cég megveszi a magyar Distinctiont, rájuk épül majd a jövőben a turisztikai cég mobilos stratégiája, írta nemrég az index.hu. A Distinction a legmenőbb hazai startupok útjára lépve igazi nagybetűs karriert futott be, hiszen mindössze négy éve kezdtek el a mobiltelefonos alkalmazásokat (pl. Coctail Flow, Weather Flow, AppFlow) fejleszteni egy gellérthegyi kis lakásban, és máris a globális erőtérbe kerültek. A gyors növekedést mi sem bizonyítja jobban, hogy ma közel 30 fő dolgozik a cégnél, és amíg 2013-ban még a LOFFICE Salétrom utcai irodájában találtuk őket, hogy megnyerjék Az Év Irodája verseny Design díját, addig később már az Astoria közeli K6 irodaházban rendezkedtek be több emeletet bérelve.

Tavaly Az Év Irodája verseny Design díját annak köszönhetik, hogy a LOFFICE közösségi irodahálózat Salétrom utcai helyiségében egy varázslatos, egyedi hangulatú, kreatív elemekkel berendezett loft munkahelyet alakítottak ki a LOFFICE-szal közösen. A korábbi Rákóczi téri főhadiszállásuk egykor műanyagfeldolgozó gyárként üzemelt, ahol stílusos, személyre szabott hangulatot teremtettek, megőrizve a hely szellemét, azaz a loft felszabadító erejét. A nyers és divatos indusztriális fílinget, az antikolt téglafalakat megspékelték egy különleges fémhíddal, amely a tárgyalónak berendezett kisebb galériába vezeti a látogatót. Amint belépünk az egyterű helyiségbe, rögtön számos impulzus ér minket, számtalan apró kis installáció, vicces használati tárgy jelenik meg, szinte behálózza a falakat és a kisebb-nagyobb tereket a színes és egyedi dizájngyűjtemény.

Így például egy kék repülőgépmodell lebeg a fejünk fölött. A nyers téglafalat egy színes bicikli installáció tölti meg, amelynek első kereke egy órát szimbolizál. Balra a már-már elengedhetetlen csocsóasztal található babzsákok, szófa és egy popcorn-gép társaságában. Az L-alakzat hosszabb szára jeleníti meg a munkateret, amelynek a végén egy high-tech bár „felügyeli” a kollégákat. Ha pedig friss levegőre vágyunk, akkor kiléphetünk a saját használatú kertbe, ahol egy tűzfalakkal körbezárt zöld pázsit és virágoskert tárul fel. Van itt napernyő, kerti bútorok, vagyis egy igazi oázisba csöppenünk a „nyóckerben”. A lépcsősor melletti falon egy hatalmas scrabble bontakozik ki, ahol olyan szavakat olvashatunk, mint „believe”, „impossible”, „distinction”, „creative” vagy éppen „limitless”. Odafent pedig a munkatér közepén Pablo, a francia buldog heverész az árnyékban. Mindez persze a tavaly emléke, de úgy tűnik, hogy a szép múlt még szebb jövővel kecsegtet.

Már lehet nevezni a 2014-es Az Év Irodája versenyre. A részletekről pedig itt olvashatunk.

SOCIAL BOX