Elfoglalták New York új ikonikus felhőkarcolóját

Az első irodákat már birtokba vették az új One World Trade Center Towerben, amelyet New York új ikonikus épületének szántak az összeomlott WTC ikertornyok helyén. Az 1176 láb magas épület 104 emeletet foglal magában, amelyből a 20-44 szintek közötti területeket média- és kiadóvállalatok vettek birtokba, ahol cégközpontokat alakítottak ki. Az épület még nincs kész teljesen, […]

Az első irodákat már birtokba vették az új One World Trade Center Towerben, amelyet New York új ikonikus épületének szántak az összeomlott WTC ikertornyok helyén. Az 1176 láb magas épület 104 emeletet foglal magában, amelyből a 20-44 szintek közötti területeket média- és kiadóvállalatok vettek birtokba, ahol cégközpontokat alakítottak ki. Az épület még nincs kész teljesen, de a 102. emeleten berendezett kilátót már 2015 tavaszától látogathatják a turisták. Az összes bérbeadható terület 60%-ára már megvannak a bérlők, beleértve az itt működő állami hivatalokat is.

A torony a Föld nyugati féltekének legmagasabb épületének tekinthető, ha az antennákat is beleszámítjuk. Az építmény különlegességét az adja, hogy a külső burka az alaphoz képest 45 fokban el van forgatva, így egy igazán mozgalmas tömböt képez a háromszög alakú homlokzati megoldásokkal együtt. 13 évvel a szörnyű tragédia óta ez igazi kulcsmomentum Manhattan életében, hiszen újjászerveződhet az a terület, amely korábban is üzleti központként funkcionált. A „szabadság tornyának” nevezett új komplexum egy igazi vizuális ikonként tündököl Manhattanben, amely egyrészt a városi sziluett új meghatározó elemeként magasodik az ég felé, másrészt a városszövetet is új színnel gazdagítja.

Fotók: Iwan Baan, James Ewing

SOCIAL BOX