Az IMMOFINANZ egy új irodaház fejlesztési projektet indított Bukarestben

Ez a projekt annak a hosszútávú ingatlan fejlesztési folyamatnak a kezdete, amely a már meglévő Iride Business Park-ot egy modern városrésszé (Iride City) alakítja át az elkövetkezendő 10-20 évben. A Metroffice projekt során közel 40 000 négyzetméter bérelhető terület kerül kialalkításra, az első ütemben – 2016. első negyedévében – ennek közel a fele kerül átadásra. […]

Ez a projekt annak a hosszútávú ingatlan fejlesztési folyamatnak a kezdete, amely a már meglévő Iride Business Park-ot egy modern városrésszé (Iride City) alakítja át az elkövetkezendő 10-20 évben. A Metroffice projekt során közel 40 000 négyzetméter bérelhető terület kerül kialalkításra, az első ütemben – 2016. első negyedévében – ennek közel a fele kerül átadásra. Az építkezés elindult és a befektetés értéke megközelítőleg 34 millió euró.

“Románia az IMMOFINANZ azon jelentős piacainak egyike, ahol már az elkövetkezendő néhány évre nagyjából kijelöltük a főbb fejlesztési tevékenységek irányvonalait. A gazdaság folyamatosan változik és igen gyors ütemben növekszik. Ez a piaci sajátosság eredményezi többek között az újabb igényeket a magas minőségű kereskedelmi ingatlanok kialakítására. A tranzakciós piac erősödése is azt mutatja, hogy Románia ezzel visszakerült a nemzetközi befektetők jelentős piacai közé” – mondta Eduard Zehetner, IMMOFINANZ Group vezérigazgatója.

Iride City
A tervek szerint ez a fejlesztés a városnak egy innovatív és igen izgalmas – irodai, kereskedelmi, szabadidős és lakó  – negyedét alakítja majd ki. Az Iride City építkezésésnek utolsó ütemében éttermek, szálloda és konferencia-központ, valamint napközi otthon, szabadidőpark és különböző sportlétesítmények is átadásra kerülnek.

Metroffice
A Metroffice iroda együttesen három épületből áll és közel 40 000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkezik. Az első ütemben hat emeletnek a teljes átalakítását és felújítását tervezik. Lényeges megemlíteni az irodaház kiváló elhelyezkedését közlekedési szempontból, hiszen a metró megálló nem messze található.

A tervek a LEED minősítés követelményeinek megfelelően készülnek és a projekt kivitelező cége a PORR.

IMMOFINANZ Group Romániában
Az IMMOFINANZ Group 2004 óta van jelen a román piacon, az azóta felépített ingatlan portfólió könyv szerinti értéke 964,0 millió euró, amely 13,9%-kal képviseli a csoport teljes ingatlan vagyonát. A román ingatlan portfólió 16 ingatlant jelent 404 503 négyzetméternyi bérbe adható területtel (kilenc irodaház, négy bevásárló központ és három logisztikai létesítmény).

Az Iride Business Park 93,000 négyzetméter bérbeadható területtel jelenleg a legnagyobb üzleti parkja Bukarestnek. 

SOCIAL BOX