Új vezérigazgató az Exim Bank élén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy az Exim Bank a külgazdasági stratégia egyik legfontosabb intézménye, hiszen hitelezési tevékenységével jelentősen hozzájárul a magyar vállalatok, köztük a kis- és közepes vállalkozások exportteljesítménynek növeléséhez és külpiaci sikeréhez. Az új vezérigazgató, aki egyben az Európai Beruházási Bank igazgatóságának tagja, karrierjét vezető külgazdasági, nemzetközi pénz- és tőkepiaci, valamint tanácsadói […]

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy az Exim Bank a külgazdasági stratégia egyik legfontosabb intézménye, hiszen hitelezési tevékenységével jelentősen hozzájárul a magyar vállalatok, köztük a kis- és közepes vállalkozások exportteljesítménynek növeléséhez és külpiaci sikeréhez.

Az új vezérigazgató, aki egyben az Európai Beruházási Bank igazgatóságának tagja, karrierjét vezető külgazdasági, nemzetközi pénz- és tőkepiaci, valamint tanácsadói pozíciókban kezdte. Urbán Zoltán 1997-2001 között a Hypo Vereinsbank Hungária ügyvezető igazgatója, 2001-2002 között a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyettese, majd 2003-2004 között a Dresner Bank Hungaria ügyvezető igazgatója volt. 2004-től 2010-ig a Landesbank Baden-Württenberg (LBBW) hazai képviseletének vezetőjeként dolgozott, ahol a pénzintézet hazai terjeszkedését készítette elő. Az angolul, németül, svédül és oroszul beszélő vezérigazgató 2010-től ismét az MFB Zrt. vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, majd idén januárban kinevezték a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatójává.

SOCIAL BOX