Mobil alapú pénzügyi szolgáltatást indít a Telenor

Az új megoldással az ügyfelek kedvező feltételek mellett, gyorsan és kényelmesen használhatnak majd pénzügyi szolgáltatásokat a Telenor MyCard hitelkártya igénylésével és aktiválásával az okostelefon segítségével. A bemutatott szolgáltatás újdonsága, hogy egy hitelkártyához kapcsolódik, ahhoz pedig egy mobilapplikáció, a MyWallet, s így egy alkalmazásban egyesítik a Telenor mobilfizetési szolgáltatásait. A folyamatosan bővülő szolgáltatásokat nyújtó alkalmazás keddtől Android, […]

Az új megoldással az ügyfelek kedvező feltételek mellett, gyorsan és kényelmesen használhatnak majd pénzügyi szolgáltatásokat a Telenor MyCard hitelkártya igénylésével és aktiválásával az okostelefon segítségével. A bemutatott szolgáltatás újdonsága, hogy egy hitelkártyához kapcsolódik, ahhoz pedig egy mobilapplikáció, a MyWallet, s így egy alkalmazásban egyesítik a Telenor mobilfizetési szolgáltatásait. A folyamatosan bővülő szolgáltatásokat nyújtó alkalmazás keddtől Android, és a várakozások szerint karácsonytól iOS operációs rendszeren is elérhető lesz. A biztonságos fizetés érdekében a MyWallet a MasterCard standard globális fizetési megoldását, a MasterPass-t is támogatja majd a közeljövőben.

Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója az új szolgáltatás bemutatóján elmondta: az ügyfelek az egyszerű, biztonságos és kényelmes megoldásokat keresik a személyes pénzügyekben is. Hozzátette, az új szolgáltatást a Telenor magyarországi működésének huszadik évfordulóján vezetik be. Takács Zoltán, a Telenor Magyarország digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese a bemutatón elmondta, hogy a fejlesztés gyökerei 2005-ig, a mobil vásárlás elindításáig nyúlnak vissza. Kifejtette, Magyarország nagy sikereket ért el a mobil fizetés terén, “hiszen nincs még egy ország Európában, ahol például a parkolási díjfizetés több mint 50 százaléka mobilon történne”.

Takács Zoltán rámutatott, hogy a 86 százalékos magyarországi hipernet-lefedettség és a 45-50 százalékos okostelefon-telítettség arra utal, hogy a piac felkészült az új fizetési megoldások befogadására.

A Telenor új mobil pénzügyi szolgáltatása a MyCard hitelkártya igénylésével keddtől vehető igénybe kezdetben a Telenor négy üzletében. A szolgáltatáshoz számos kedvezmény járul, például készpénz-visszatérítés, hipernet-árengedmény, illetve okostelefon-vásárlási kedvezmény. A szolgáltatás pénzügyi partnere a Budapest Bank Zrt. Christopher Laska vezérigazgató elmondta, hogy a pénzügyi szolgáltatás partnerét hosszadalmas, több mint egy évig tartó értékelési folyamat során választották ki.

SOCIAL BOX