Ez aztán a munkahely! Még a plafonon is autók parkolnak

A belsőépítészek az új 1300 négyzetméteres londoni iroda tervezésénél figyelembe vették a társaság brit gyökereit, valamint a brand csaknem 40 éves történetét és örökségét, így egy igazán kreatív és kollaboratív munkahely jött létre a 120 alkalmazott részére. Az iroda leglátványosabb része az alagút, vagyis az a különleges folyosó, ahol három eredeti Minit helyeztek el piros, […]

A belsőépítészek az új 1300 négyzetméteres londoni iroda tervezésénél figyelembe vették a társaság brit gyökereit, valamint a brand csaknem 40 éves történetét és örökségét, így egy igazán kreatív és kollaboratív munkahely jött létre a 120 alkalmazott részére. Az iroda leglátványosabb része az alagút, vagyis az a különleges folyosó, ahol három eredeti Minit helyeztek el piros, fehér és kék színben.  Két autó szinte már a plafonon „van” a gördeszka-pályából összeállított cső formájú térben, amely különböző funkciókat köt össze. A frekventált helyre varázsolt fali grafikák szintén egyértelművé teszik, hogy hol is járunk éppen, hiszen hatalmas gépkocsi-rajzok töltik meg a falakat.

Az AutoTrader és a tervezők már a hirdetési portál jóval nagyobb, közel 6000 négyzetméteres manchesteri irodája kialakításánál is együtt dolgoztak, és ott találták ki, hogy valódi autókat helyeznek el az iroda egyes helyszínein, mintegy inspiráló játszóteret formálva az informatikusok és alkalmazásfejlesztők számára. Egyébként hat autót állítottak ki Manchesterben, ráadásul nem is akármilyeneket, hiszen van itt Audi Quattro, TVR Cerbera, Alfa Romeo és egy Jaguar is. Az AutoTrader új imázst hirdető kreatív irodáinak kialakítása annak a prózai oknak a következménye, hogy nagyjából egy éve megszűntették a papíralapú magazinjukat, és felköltöztek a netre, azaz már csak a világhálón kínálják a szolgáltatásaikat. Manchesterben egyébként a munkaszervezet létszáma eléri a 600 főt is, akik korábban hét régiós irodában szétszórva dolgoztak.

Az új londoni munkahely egyik újdonsága, hogy intenzívebben támogatja az együttműködő csapattevékenységet, illetve további osztályokat – HR, marketing és termékfejlesztés – is sikerült egyetlen irodába integrálni. Kialakítottak egy nagy és rugalmas multifunkcionális termet is, amelyet tréningekre, prezentációkra, ügyféltalálkozókra is hasznosítanak, emellett 10 tárgyaló szoba is támogatja a projektmunkát. Persze a technológia is a legmodernebb eszközparkkal rendelkezik, hiszen a maximális kényelmet szolgálja a teremfoglalási és a videokonferencia-rendszer, valamint az érintőképernyős, interaktív médiafal.