A HuGBC közreműködött a BREEAM International New Construction hazai adaptálásában

Barta Zsombor, a HuGBC alelnöke és Gelesz Adrienn munkájának köszönhetően kidolgozására és elfogadásra került a BREEAM International New Construction rendszer Magyarországi adaptálása és a minősítési kategóriák súlyozása. A szakmai munka folyamán a szakemberek a BRE-hez eljuttaták a kért országspecifikus adatokat (pl. földrajzi, természeti és hidrogeológia adottságok, gazdasági mutatók, hulladék feldolgozásra vonatkozó hazai adatok, népsűrűségi, tömegközlekedési […]

Barta Zsombor, a HuGBC alelnöke és Gelesz Adrienn munkájának köszönhetően kidolgozására és elfogadásra került a BREEAM International New Construction rendszer Magyarországi adaptálása és a minősítési kategóriák súlyozása. A szakmai munka folyamán a szakemberek a BRE-hez eljuttaták a kért országspecifikus adatokat (pl. földrajzi, természeti és hidrogeológia adottságok, gazdasági mutatók, hulladék feldolgozásra vonatkozó hazai adatok, népsűrűségi, tömegközlekedési lefedettségi adatok, természeti veszélyekre vonatkozó adatok, jogszabályi háttérre vonatkozó adatok, stb.) és azok alapján a minősítői intézet kidolgozta és meghatározta a Magyarországra vonatkozó BREEAM súlyozásokat.

A meghatározás folyamán azon kategóriák kaptak nagyobb hangsúlyt, melyek itthon fontosabbak és egy környezettudatos épületnél hangsúlyosabban lesznek értékelve. A munka 2015 február elején zárult le és ezáltal a végső és minden új építésű ingatlan hazai minősítésekor használatos BREEAM súlyozás is meghatározásra került. A munka közvetlen következménye, hogy egy Magyarországra specifikált rendszer áll ezentúl a hazai minősítők rendelkezésére!

SOCIAL BOX