Egy kúlos közösségi iroda Brooklynban, ahol nem leszel lámpalázas

New Yorkban egymást érik az olyan típusú irodák, amelyek bár alacsony költségvetésből készülnek, simán hozzák azt a fesztelen és laza nagyvárosi hangulatot – gomdoljunk csak a Szex és New York c. sorozatra – amely jellemzi a helyi Y-generációt és általában a juppi réteget. Valahogy itt érezzük leginkább, hogy a loftos stílus otthonra lel, és nincs […]

New Yorkban egymást érik az olyan típusú irodák, amelyek bár alacsony költségvetésből készülnek, simán hozzák azt a fesztelen és laza nagyvárosi hangulatot – gomdoljunk csak a Szex és New York c. sorozatra – amely jellemzi a helyi Y-generációt és általában a juppi réteget. Valahogy itt érezzük leginkább, hogy a loftos stílus otthonra lel, és nincs semmiféle erőltetettség, ha egy 6-10 méteres belmagasságú, hatalmas osztott ablakokkal ellátott raktárat olyan street wear-esen kipingálnak és „összebarkácsolnak”. És persze szó sincs csilli-villi cuccokról meg prémiumkategóriás bútorokról, egyszerűen abból főznek, amelyikük van, hiszen a low budget azért úr a háznál.

Valahogy ilyen körülmények között született meg a Brooklyn Desks közösségi irodája is, ahol a legnagyobb  természetességgel tolják el a bringát az ember orra előtt, miközben a laptopja előtt meditál, hezitál, agysejteket reaktivál, szóval dolgozik vagy feltalál. Újrahasznosított anyagok és nyers felületek jellemzik a tereket, de a durva külső persze vérző szíveket takar.

Egy átalakított raktár földszintén járunk, ahol osztott munkaállomásokat és privát irodákat egyaránt kínáló coworking munkatér a helyi kreatív elméket és cégeket szolgálja ki, akik között megtalálhatók kis lemezkiadók, grafikai tervezők és hasonló csodabogarak. A mintegy 1000 négyzetméteres munkahelyen a pillérek szinte ógörög oszlopként hősiesen tartják a betonépítményt, miközben érdekes kontrasztot képeznek a sokszínű és ötletes  belsőépítészeti elemekkel. Nagy romantikát abban sem kell felfedezni, hogy OSB-lapokat használtak fel egyrészt a mennyezeten és a falakon, másrészt a recepciós pultot is ebből rakták össze helyi művészek, mindenesetre teljes szívvel mondhatják azt, hogy miénk itt a tér.

SOCIAL BOX