A Prezi irodája Amerikában

A Prezit nem kell bemutatni, hiszen a hazai startup ökoszisztéma egyik zászlóshajója, amely a Ustreammel, a LogMeIn-nel, az NNG-vel és más innovatív vállalkozásokkal együtt a magyar szakértelmet és tehetséget hirdeti világszerte. A Prezi 2009-ben lépett ki a piacra új prezentációs szoftverével, amelyet a PowerPoint konkurenciájaként emlegetnek. Majd 2011-ben jött a szokásos kockázati tőke-befektető, hiszen a […]

A Prezit nem kell bemutatni, hiszen a hazai startup ökoszisztéma egyik zászlóshajója, amely a Ustreammel, a LogMeIn-nel, az NNG-vel és más innovatív vállalkozásokkal együtt a magyar szakértelmet és tehetséget hirdeti világszerte. A Prezi 2009-ben lépett ki a piacra új prezentációs szoftverével, amelyet a PowerPoint konkurenciájaként emlegetnek. Majd 2011-ben jött a szokásos kockázati tőke-befektető, hiszen a Szilícium-völgy egyik nagyágyúja, az Accel Partners szállt be a cégbe 14 millió dollárral. A startup cég amerikai munkahelyét pedig Kaliforniában, San Franciscóban alakították ki. Majd mind Amerikában, mind Budapesten a cég fejlődésének megfelelően karakteresebb helyet kerestek maguknak. Az új San Franciscó-i iroda tervezése a Gensler nevéhez fűződik, legalábbis „erősen” besegítettek, akik amúgy a Szilícium völgy környékén már letettek az asztalra egy-két dolgot, elég ha csak megemlítjük az Airbnb-t, a Facebookot vagy éppen a Cushman&Wakefieldet.

A Prezi új budapesti és amerikai irodáját tehát nagyjából egy időben tervezték, hiszen miközben San Franciscóban rövidebb távra béreltek egy irodát, aközben Budapesten hosszabb távra vették birtokba a Merkúr Palotát. A bérleményeknél kiválasztási kritérium volt, hogy olyan kultikus tereket rendezhessenek be maguknak, amelyek reflektálnak a cég kultúrájára, hiszen manapság az iroda a brandépítés része, ahol a cégek történetének bemutatása legalább olyan fontos PR-eszköz, mint ezer reklám különböző médiumokban. Persze a kaliforniai iroda nem vetekedhet a Merkúr Palota miliőjével és karakterével, de azért érdemes megtekinteni a tengerentúli munkahelyet is.

A koncepciók tervezése Budapesten kezdődött, ahol a Prezi csapata szorosan együttműködött a Genslerrel, de valójában csupán az alapelveket fektették le, a belsőépítészeti kialakításban már a munkatársak és a helyi szakemberek (MiniPlus) vettek részt. A Gensler azután tovább folytatta a munkát San Franciscóban, ahol a Budapesten kigondolt tervezési szisztémát fejlesztették tovább úgy, hogy lehetőleg mindkét iroda azonos koncepció alapján épüljön ki. Az amerikai munkahelyet olyan irodabútorokkal szerelték fel, hogy ha lejár a bérleti szerződés, és tovább költözik a cég, akkor a mobíliákat könnyen magukkal vihessék.

A Prezi fantasztikus budapesti irodájáról korábban itt írtunk képes anyagot.

SOCIAL BOX