Már épül az új irodaház a Váci úton!

Az építkezés tavaly ősszel kezdődött és a most válik igazán látványossá, a mélygarázs elkészültével az épület gyors ütemben emelkedik majd a föld szintje fölé. A hétemeletes, közel 13.000 négyzetméteres, környezettudatos komplexum az év végére éri el szerkezetkész állapotát. A közel 10 milliárd forintos beruházás fejlesztője a WING Zrt, a banki finanszírozást a K&H Bank Zrt […]

Az építkezés tavaly ősszel kezdődött és a most válik igazán látványossá, a mélygarázs elkészültével az épület gyors ütemben emelkedik majd a föld szintje fölé. A hétemeletes, közel 13.000 négyzetméteres, környezettudatos komplexum az év végére éri el szerkezetkész állapotát. A közel 10 milliárd forintos beruházás fejlesztője a WING Zrt, a banki finanszírozást a K&H Bank Zrt biztosítja.

A XIII. kerületben, a Lehel piac mellett épülő, különleges építészeti megoldásokat felmutató irodaépület az elérhető legmagasabb műszaki tartalmat kínálja úgy, hogy közben a környezettudatos építészet egyik mintapéldája lesz. A V17 létrejöttével 900 m2 új, parkosított zöld felület keletkezik és elhelyezésre kerül egy 90 férőhelyes biciklitároló, amelyhez külön kerékpáros zuhanyozó és öltöző kapcsolódik.

Az épület gépészeti és elektromos rendszere is fenntartható megoldásokkal készül. A természetes szellőzést hő-visszanyerős friss levegő befújással oldják meg és nagyméretű üvegfelületekkel maximalizálják a természetes benapozást, illetve árnyékolással akadályozzák meg a túlmelegedést. Az épületbe hosszútávon használható, újrahasznosítható, minimális környezetterhelésű anyagok kerülnek beépítésre és a komplexum BMS vezérlésű, energiatakarékos üzemeltetésű lesz. A meleg vizet napkollektorok használatával termelik, a zöldfelületek öntözéséhez és a mellékhelyiségek öblítéséhez esővizet használnak fel, illetve a gépészeti alrendszerek is egyedileg szabályozható, környezettudatos berendezések lesznek.

Az irodákat átlagosan 13,75 Eur/m2/hó áron vehetik birtokba a bérlők – várhatóan a jövő év második felében – azonban erre már csak korlátozott számban lesz lehetőség, mert a rendelkezésre álló terület 70%-ára aláírt bérleti szerződése van az ingatlanfejlesztő-befektető WING-nek. Az irodaházat Aspectus Architect tervezte, üzemeltetője a Strabag PFS, a beruházás fővállalkozója a Fradi stadiont is építő Market Építő Zrt. 

SOCIAL BOX