A CBRE új elegáns munkahelye az Eiffel Palace-ban

A világ egyik legnagyobb ingatlanügynökségének  hazai leányvállalata nemrég költözött az Eiffel Palace irodaházba. A CBRE  korábbi bérleményénél kétszer nagyobb alapterületen alakította ki irodáját, amelynek tervezése és kialakítása a tanácsadó vállalat saját projektmenedzsmentjének munkáját dicséri. A helyszín is unikális, hiszen a Magyarországon egyedülálló módon BREEAM és LEED minősítéssel egyaránt rendelkező irodaház homlokzati elemei megőrizték az eredeti […]

A világ egyik legnagyobb ingatlanügynökségének  hazai leányvállalata nemrég költözött az Eiffel Palace irodaházba. A CBRE  korábbi bérleményénél kétszer nagyobb alapterületen alakította ki irodáját, amelynek tervezése és kialakítása a tanácsadó vállalat saját projektmenedzsmentjének munkáját dicséri. A helyszín is unikális, hiszen a Magyarországon egyedülálló módon BREEAM és LEED minősítéssel egyaránt rendelkező irodaház homlokzati elemei megőrizték az eredeti századfordulós hangulatot, miközben a belső tereket a 21. század igényeire szabták. Akik itt dolgoznak, azok számára a modern munkavállaló minden igénye ki van pipálva: frekventált és reprezentatív helyszín, elegáns környezet, komfortosság, fenntarthatóság, metróvonal, tömegközlekedési eszközzel és autóval egyaránt jól megközelíthetőség, valamint számos étkezési és bevásárlási lehetőség.

Már az irodaház lobbyterében körbenézve megragadott minket a különleges atmoszféra, és ez az egyedi hangulat a CBRE belső tereiben is nyomon követhető: a vállalat a hely szelleméhez méltó munkahelyet varázsolt kollégáinak, akiknek a száma megduplázódott az elmúlt egy év során. A CBRE 2014-ben új üzletágakkal bővítette szolgáltatásai körét, hiszen többek közt PM (property menedzsment, asset services) és PjM (projekt menedzsment) tevékenységgel is foglalkoznak immár. Utóbbi számára az új iroda referenciamunka is, hiszen egyfajta showroomként, mintairodaként is szolgál a Nyugati tér közelében kialakított új munkahely.

Az irodában a belső fedett – teraszként is funkcionáló – udvar köré szerveződnek az egyes munkahelyi funkciók, az alaprajzi struktúrából kitűnően látszik a jól megkomponált térszervezés. Amint belépünk a CBRE új főhadiszállására, a recepciós-fogadó zóna rögtön megragad minket otthonos miliőjével. A recepció fölött a cég mozaikbetűi rajzolódnak ki, miközben egy élő növényfal üde zöldje fokozza a meleg színek hatását. Az ügyfeleket ebben a meghitt légkörben fogadják, hiszen miközben az ide csatlakozó nagy tárgyalóban lebonyolíthatják az üzleti tárgyalásokat, eközben egy látványos, minimalista dizájn mentén kialakított bár szolgálja ki az igényeket. A látogatók ebben a lounge térben várakozhatnak, míg az iroda belső részein a munkatársak dolgoznak, a két zónát pedig egy közlekedő kapcsolja össze, ahol további két tárgyalóterem áll rendelkezésre.

A feltáruló nyitott munkatérben a Workplace360 koncepció jegyében a tevékenységalapú munkahelyet alakítottak ki, amely a CBRE  irodáiban világszerte a kollaboratív környezet megteremtésével a csapatmunkát támogatja és ösztönzi. Ez a munkafilozófia optimalizálja az irodatér használatát, az energikusabb és inspiratívabb munkahellyel elősegíti, hogy az alkalmazottak hatékonyabban illeszkedjenek a vállalat szervezeti kultúrájához, miközben a régi statikus irodatípushoz képest nagyobb autonómiát és rugalmasságot élveznek. A CBRE projekt menedzsment üzletága széles körű tapasztalatokkal rendelkezik világszerte, hogy ügyfelei számára optimálisan összeegyeztesse az innovatív munkakultúrát az adott vállalat igényeivel.

A komfortos, bensőséges nappali terek megvalósításával gyakorlatilag az otthont hozzák el az irodába, hiszen egy színes, barátságos hangulat veszi körbe a munkatársakat, ahol a tevékenységalapú munkakultúra arra ösztönzi az alkalmazottakat, hogy az éppen aktuális feladatuknak megfelelő helyszínt keressenek maguknak. Így a fókuszmunkának és a csoportos tevékenységnek egyaránt megvannak a maga színterei, hiszen tárgyalótermek, hangszigetelt telefonkuckók, fókuszszobák és egyéb nyitott közösségi sarkok szolgálják az eltérő igényeket. A nyitott térben a törvényszerűen uniformizált munkaállomásokat jól kiegészítik az egyéb közösségi pontok, zónák, amelyek együtt változatos munkakörnyezetet kínálnak.

A természetes fénnyel bőven ellátott nagyteres helyiségben az osztott munkaállomások szabadon választhatók, ez a szisztéma persze együtt jár azzal is, hogy a „clean desk” jegyében minden munkanap végén üresen hagyják a kollégák az asztalaikat, és a zárt tároló szekrényekbe gyűjtik a személyes tárgyaikat. Egyedül a bizalmas jellegű vagy támogató feladatokat  végzők (pl. értékbecslés, pénzügy stb.) rendelkeznek fix helyekkel vagy cellás irodával, de az átláthatóság és a fény miatt ők is csupán üvegpanelekkel szeparálódnak az open space-től. Az osztott munkaállomások rendszere az alkalmazottak mobilitását jelzi, hiszen a tanácsadók sok időt töltenek házon kívül, ügyfeleknél, így nem igényelnek dedikált asztalt. Összességében a CBRE új hazai központja a kávézók vidámságát, az otthon meghittségét, a modern irodák technológiai professzionalizmusát és a tevékenységalapú munkakultúra rugalmasságát egyesíti, és kitűnő hátteret biztosít a vállalat további sikereihez és ügyfelei még magasabb szintű kiszolgálásához.

SOCIAL BOX