Itt az újabb Google csodairoda. Az óceánt beengedték a házba

A Rapt Studio alakította ki a Google új kaliforniai irodáját ezúttal Orange megyében, Irvine városában, amelynek alapterülete nagyjából 9000 ezer négyzetméter, hiszen odaát amúgy négyzetlábban adják meg a paramétereket. Ugye itt is a szokásos vállalati kultúra és értékek dominálnak, amit elmondunk századszorra is, hiszen kár lenne tagadni, hogy a Google jelentős mértékben uralja az életünket. […]

A Rapt Studio alakította ki a Google új kaliforniai irodáját ezúttal Orange megyében, Irvine városában, amelynek alapterülete nagyjából 9000 ezer négyzetméter, hiszen odaát amúgy négyzetlábban adják meg a paramétereket. Ugye itt is a szokásos vállalati kultúra és értékek dominálnak, amit elmondunk századszorra is, hiszen kár lenne tagadni, hogy a Google jelentős mértékben uralja az életünket. Szóval a cég alapstratégiája, hogy a dolgozók boldogok legyenek, amelyet extra komfortos és színes irodakörnyezettel kívánnak elérni, emellett számos szolgáltatás – étel-ital, masszázs satöbbi – ingyen áll az alkalmazottak rendelkezésére. Cserébe azt remélik, hogy a termelékenység az egeket veri – mindenesetre eddig a koncepció bevált, hiszen nonstop jól megy a vállalatóriásnak.

A dél-kaliforniai Irvine-ban is a tökéletes munkahelyet, valamint a kaliforniai életstílust és életérzést célozták meg, hiszen a laza beach-hangulatot kívánták a négy fal közé csempészni, ami láthatóan sikerült is. A helyi strandfílinget olyan díszletekkel varázsolták ide, mint a strandcirkáló vagy éppen a mentőtorony, ahol ugye a szakemberek pásztázhatják a vizet, és ha veszély leselkedik, akkor beavatkoznak. A 9000 négyzetméteres sokszínű iroda négy szinten oszlik el, amelyeket acél és perforált akrilból készült lépcső köt össze, mint az épület központi magja. A versenyszellemet növelendő, a lépcsőbe szenzorokat ültettek, így nyomon követhető, hogy mennyit használják a lépcsőt, és az mekkora távolságot jelent. Így aztán két legyet üthetnek egy csapásra, hiszen utána már nem kell esténként az óceán partján futkorászni.

SOCIAL BOX