Az Autodesk egy szuper fejlesztőközpontot hozott össze

A négy szinten elhelyezkedő fejlesztőközpont Tel Aviv presztízsértékű Rothschild Boulevard-ján kapott helyet egy vadonatúj irodatoronyban. Az irodadizájnt a szakemberek is nagyra értékelték, hiszen számos díjat besöpörtet már a tervezők, így a „Design Award 2015” verseny harmadik helyezését nyerték el Olaszországban, illetve az „Ot-Haitzuv Design Award 2015” díját is megszerezték Izraelben. A Setter Architects az Autodesk […]

A négy szinten elhelyezkedő fejlesztőközpont Tel Aviv presztízsértékű Rothschild Boulevard-ján kapott helyet egy vadonatúj irodatoronyban. Az irodadizájnt a szakemberek is nagyra értékelték, hiszen számos díjat besöpörtet már a tervezők, így a „Design Award 2015” verseny harmadik helyezését nyerték el Olaszországban, illetve az „Ot-Haitzuv Design Award 2015” díját is megszerezték Izraelben.

A Setter Architects az Autodesk csapatával együttműködve igazán profi és részletekbe menő munkát végzett, amelynek eredménye lett ez a fantasztikus munkahely. A tervezők feladata az volt, hogy a tér fejlesztésekor reflektáljanak az Autodesk vállalati és helyi kultúrájára egy kreatív struktúra kialakításával, amely hangsúlyozza az alkalmazottak jólétét és kényelmét. Ennek a törekvésnek az egyik szimbóluma, hogy a vezetőség megengedte, hogy a dolgozók behozzák a kutyáikat az irodába. A munkahelyi környezet rugalmasságát egybegyúrták a kellemes és vicces terek létrehozásával.

Mivel a technológiai vállalatoknál általában csapatokban dolgoznak, ezért mindig lényeges szempont a tervezésnél, hogy az egyes teamek közötti kommunikáció előtérbe kerüljön, miközben az Autodesk kollaboratív kultúráját is látványosan reprezentálták. A kreatív terek lehetővé teszik a társas és az egyéni munkát egyaránt, amelyek még több lehetőséget biztosítanak az alkalmazottaknak.

Az új munkatér egyben szélesíti az Autodeskről kialakított közvélekedést is, így immár nem csak mint egy szoftvercégre tekintünk, hanem dizájncégnek is elkönyvelhetjük a gőzerővel fejlődő startup vállalkozást. A fejlesztőközpont különlegessége a fantasztikus 360 fokos körpanoráma a városra, ezért a tervezők arra törekedtek, hogy a munkavállalók minden egyes sarokból részesüljenek a látványból.

Különböző látványos vizuális elemekkel is elválasztották a munkatereket a közösségi zónáktól, így igazán kifinomult határokat képeztek az egyes funkciók között, ezáltal megőrizve az egész tér egységességét, miközben izgalmas részletekkel szolgálnak az egyes területek. Könnyű megközelíteni az egyes zónákat, így a dolgozók szabadon eldönthetik, hogy hol kívánnak dolgozni és meetingelni.

SOCIAL BOX