A Wing új budapesti székházat épít a Magyar Telekomnak

A Magyar Telekom kedden átfogó megállapodást írt alá a WING Csoporttal – az ország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztőjével – a társaság új székházának megépítéséről és hosszú távú bérletéről, illetve legjelentősebb budapesti iroda-ingatlanjainak eladásáról. Az építési munkálatok előreláthatólag 2015 negyedik negyedévében kezdődnek meg.  A Magyar Telekom folyamatosan vizsgálja hatékonyságjavítási lehetőségeit, és ennek részeként racionalizálja jelenlegi irodaingatlan portfólióját. […]

A Magyar Telekom kedden átfogó megállapodást írt alá a WING Csoporttal – az ország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztőjével – a társaság új székházának megépítéséről és hosszú távú bérletéről, illetve legjelentősebb budapesti iroda-ingatlanjainak eladásáról. Az építési munkálatok előreláthatólag 2015 negyedik negyedévében kezdődnek meg. 

A Magyar Telekom folyamatosan vizsgálja hatékonyságjavítási lehetőségeit, és ennek részeként racionalizálja jelenlegi irodaingatlan portfólióját. A társaság a tranzakció keretében az új irodaházba történő költözést követően értékesíti a WING Csoportnak három legértékesebb, megüresedő budapesti irodaépületét, köztük a jelenlegi, Krisztina körúti székházát. Emellett a vállalat további irodai elhelyezési kapacitásai is felszabadulnak, amelyek optimalizálása után további 5-7 kisebb ingatlant értékesíthet.

A Telekom összességében mintegy 90 ezer négyzetméter irodaterületet szabadít fel, majd az új székházban közel 60 ezer négyzetméteren helyezi el budapesti irodai szervezeti egységeinek döntő részét. A vállalat a három, fő budapesti irodaépület értékesítése során a tervek szerint 2015-ben 6 millió euró, 2016-ban 9 millió euró, végül 2018-ban 45 millió euró készpénzbevételhez jut. Továbbá az érintett ingatlanok értékesítésével a társaság 2018-ban várhatóan mintegy 4 milliárd forint nyereségre tesz szert. 

A hatékony munkavégzést támogató, innovatív irodai munkakörnyezeten túlmenően a társaság ingatlanüzemeltetési költségei számottevően csökkenni fognak. A szerződés az előfeltételek teljesítését követően, a tervek szerint 2015 negyedik negyedévében léphet hatályba.

SOCIAL BOX